Fel duel tussen vv Steenwijk en Steenwijker Boys
Fel duel tussen vv Steenwijk en Steenwijker Boys Foto: Aangeleverd

Mannenvoetbal met Steenwijker derby

· leestijd 2 minuten Algemeen

STEENWIJKERLAND - Het was dit weekeinde weer een ouderwets voetbalgebeuren. Daarbij sprong de derby op zaterdag tussen Steenwijk en Steenwijker Boys er natuurlijk boven uit. Op zondag wisten Scheerwolde en Giethoorn opnieuw ongeslagen te blijven.  

Zaterdag eerste klasse E

Olde Veste deed zich zelf in de thuiswedstrijd tegen Broekster Boys weer eens te kort. De bezoekers kwamen via een blunder in de OV defensie op 0-1. Vervolgens liet de thuisclub wel karakter zien en vocht zich naar 1-1. Na de mooie vrije trap van Jeffrey Dijkstra kreeg OV twee opgelegde kansen op de winst. Maar net als eerder in het duel waren die niet aan OV besteed.

Derde klasse

Willemsoord leed een 5-1 nederlaag in Marknesse. Ruben Siemonsma wist nog wel te scoren maar vervolgens was het de thuisclub die het spel bepaalde. Met nog 7 wedstrijden te gaan is er nog van alles mogelijk maar dat het moeilijk gaat worden om in de derde klasse te blijven is duidelijk.

Vierde klasse D (Oost)

In de Oostelijke vierde klasse D wist VHK met 2-1 te winnen van Reaal Dronten. Na een 0-1 ruststand kwam VHK vanaf de stip op gelijke hoogte. Edward Rook dook enkele minuten later op voor de doelman van de bezoekers en met zijn tweede treffer bezorgde de spits de thuisclub de volle winst.

Vijfde klasse G

Steenwijk won met 3-1 de derby tegen Steenwijker Boys en blijft zodoende de prijzen inzicht houden. Wessel Busscher (twee maal) en Brain Meerwijk bezorgden Steenwijk de winst. Jeroen Braad wist nog wel namens de Boys te scoren maar meer zat er voor de bezoekers niet in. SVBS verloor met 2-1 van het goed presterende Nagele. Raymond de Jonge was namens de ploeg uit Belt Schutsloot tref zeker. Blokzijl verloor met 3-0 bij VCG.

Zondag

Tweede klasse

VENO verloor met 4-1 bij LSC. Oud Olde veste speler Tarik Bourakba was, met drie treffers, de meest opvallende speler. Frank Post scoorde namens VENO.

Derde klasse D

Steenwijkerwold won met duidelijke cijfers van Dwingeloo. Daar zag het na 45 minuten voetbal nog niet naar uit. Voor de rust werd er niet gescoord mede doordat Sander Nijstad een strafschop op de lat schoot. Rick Weijs opende kort na de pauze de score waarna invaller Wilco Stevens en Jesse Plat de marge opvoerden. De 4-0 viel in de slotfase. Oranje Zwart weerde zich kranig bij de ongenaakbare koploper HODO. De ploeg van trainer Andre Blom verloor met 2-1. Denny van der Linde maakte de treffer namens de ploeg uit Wanneperveen. FC Oldemarkt was vrij

Vierde klasse A

Steenwijker Boys liet punten liggen in Makkinga. Bij een corner van de Boys was het een speler van de thuisclub die de bal in eigen doel werkte. De Boys kreeg voldoende mogelijkheden om meer uit de wedstrijd te halen. Een schot van Jarno Muis was dichtbij succes maar uiteindelijk bleef de 1-1 staan. BEW speelde in eigen huis tegen Kraggenburg en verloor uiteindelijk met 2-3. Harald Janson en Daan Pit zetten de thuisclub nog wel op het juiste spoor maar uiteindelijk bleken de bezoekers toch de gelukkigste.

Vijfde klasse A

Kuinre blijft door een 4-0 overwinning op Uffelte volop meedoen om de prijzen. Jan Mulder, Stefan Versluis, Niek Hendriksen en Arnold Koole wisten namens de thuisclub het net te vinden. Blankenham verloor met 3-0 van Hoogersmilde. Giethoorn verslikte zich in Fochteloo en kwam niet tot scoren. Daarmee bleef de ploeg van trainer Auke Taken wel voor de vijfde wedstrijd op rij ongeslagen en is koploper in de tweede periode. Ook Scheerwolde draait goed want het won met 3-1 bij Wapserveen terwijl er donderdag nog met 5-1 van Uffelte gewonnen werd.


De drie punten van de gewonnen wedstrijd tegen Jubbega krijgt Olde Veste terug
VV Jubbega speelt competitie toch uit: Olde Veste tekent met succes bezwaar aan tegen KNVB Sport Insta-Dekop 23 apr, 09:02
Arend en Willy van Dalsem met burgemeester Rob Bats
Echtpaar Arend en Willy Van Dalsem-Remmelts is 65 jaar getrouwd Steenwijk Insta-Dekop 22 apr, 16:00
Doorbraak van de Kamperdijk, 1825
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 22 apr, 15:34