Frans Duijts
Frans Duijts Foto: Paul Luberti

Frans Duijts komt op 7 mei Bij Bert om actie voor kinderoncologie te steunen

· leestijd 1 minuut Algemeen

STEENWIJK - Frans Duijts is op zaterdagmiddag 7 mei tussen 11.00 en 13.00 uur te gast bij slijterij ‘Genieten bij Bert’. De volkszanger zal dan enkele speciale drankjes promoten. Een deel van de opbrengst daarvan is voor een actie die Rutger (10) uit Steenwijk is gestart voor het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie. 

Frans Duijts heeft tijdens de coronapauze niet stilgezeten. Hij is importeur geworden van speciale drankjes. Daarbij kun je denken aan onder meer Peanut Butter, een whiskey likeur, de karamellikeur Rushkinoff en Ron Miel Tobacco, een smakelijke honingrum. “Het zijn hele lekkere drankjes,” zegt Bert Marinus van ‘Genieten bij Bert’. “De bedoeling is dat we op zaterdagmiddag 7 mei deze flessen drank gaan verkopen voor een goed doel. Als ‘Genieten Bij Bert’ dragen wij € 3,50 per verkochte fles af aan het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie,” legt hij uit. Importeur Frans Duijts voegt daar nog eens een euro aan toe, zodat in totaal € 3,50 naar het goede doel gaat. 

Actie van Rutger

Deze actie is gestart door de tienjarige Steenwijkse jongen Rutger die leukemie heeft. “Ik hoop op mijn verjaardag 17 augustus € 5.000 te hebben voor onderzoek naar de oorzaken van leukemie,” laat hij op een flyer weten. Doneren kan ook via de QR-code op de flyer, die staat afgebeeld op www.dekopvan.nl. Je komt dan terecht op de site www.maximaalinactie.nl.

‘Morgen is pas morgen’

Bert: “Hoe meer flessen er worden verkocht, des te groter wordt de opbrengst voor het Koning Maxima Centrum. En natuurlijk verwachten wij, dat de aanwezigheid van Frans Duijts voor een extra grote aantrekkingskracht zal zorgen.” Deze bekende zanger behoeft eigenlijk geen verder introductie. Veel mensen herinneren zich zijn eerste hit nog wel uit 2008: ‘Jij denkt maar dat jij alles mag van mij’. In 2011 scoorde hij de nummer 1 hit: ‘Morgen is pas morgen’. Dat kunstje herhaalde hij in 2013 met ‘Koningslied’. 

Meer informatie en openingstijden: www.slijterijbijbert.nl of facebooksite Genieten Bij Bert.

Rutger uit Steenwijk
Flyer van Rutger
Wethouder Marcel Scheringa (rechts) en raadslid Roland Logtmeijer
Steenwijkerland wil flesjes en blikjes uit afval redden: gemeente plaatst 'doneerringen' Steenwijkerland 2 uur geleden
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Unieke modelbaan op Miniatuur- en Modelbouwspektakel in De Meenthe Steenwijk 16 uur geleden