FC Oldemarkt
FC Oldemarkt Foto: Archief Gerrie van der Hoogen

Vrouwenvoetbal laatste week van april

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJKERLAND - Het vreemde feit doet zich, na de coronaperiode, voor dat ploegen een doordeweekse wedstrijd hebben en vervolgens op zaterdag vrij zijn. Voor de supporters is het wedstrijdschema bijna onnavolgbaar. Maar langzaam hebben alle ploegen weer een gelijk aantal wedstrijden gespeeld en kan de ranglijst opgemaakt gaan worden

Tweede Klasse

Olde Veste V1 verloor afgelopen week met 1-0 van Groen Geel en zakte daardoor een plaats op de ranglijst. Met nog vijf wedstrijden te gaan heeft het een paar punten nodig om zich veilig te spelen.

Derde klasse

Balk - Steenwijkerwold V1 2-2 (1-1) 

Steenwijkerwold heeft een mooie week achter de rug want nadat het eerst gelijk speelde in de uitwedstrijd tegen ST BMJ, de nummer drie van de ranglijst, deelde het zaterdag de punten met Balk. Romy Pen zette Steenwijkerwold nog op voorsprong maar na de rust kwam ST BMJ op gelijke hoogte. Zaterdagmiddag maakten Steenwijkerwold en thuisclub Balk er een leuke pot van met uiteindelijk een terecht gelijkspel. In Balk begon Steenwijkerwold slordig en na een 1-0 achterstand wist Demi Mosterman te scoren. In het tweede bedrijf had Steenwijkerwold iets meer grip op de wedstrijd. Na een corner van Shana van Oosten kopte Demi Mosterman de 1-2 binnen. Balk verhoogde de druk en kwam terug naar 2-2. Dat was ook een terechte einduitslag. Met nog vijf wedstrijden te gaan deed Steenwijkerwold goede zaken en heeft het alles in eigen hand.

Vierde Klasse

FC Oldemarkt V1 – Espel 3-1 (2-0) 

Oldemarkt Vrouwen 1 lijkt vol voor de tweede plaats op de ranglijst te gaan. In eigen huis wist het te winnen van Espel en daardoor is de achterstand op DESZ geslonken tot drie punten. In het duel tegen Espel begon de wedstrijd moeizaam voor Oldemarkt. Maar het overleefde de storm van de bezoekers. Daniëlle Dekker wist na een solo de 1-0 binnen te schieten. Daarmee kreeg het spel van Oldemarkt een opkikker want het was de betere ploeg. Sydney ten Veen wist voor de pauze de marge te verdubbelen. Kort na de pauze wist Espel iets terug te doen en daardoor bleef het duel spannend. Maar na de 2-1 was het Daniëlle Dekker die het verschil in doelpunten weer op twee wist te brengen. Door de goede overwinning bleef Oldemarkt wel derde op de ranglijst, maar heeft het met een wedstrijd minder nog drie punten achterstand op DESZ. Steenwijk V1 kwam niet in actie en blijft daardoor op een zesde plaats staan.

Vijfde Klasse

SC Genemuiden – SVBS/VHK 0-5. 

Er werd door de koploper gedaan wat het moest doen. De 5-0 overwinning bracht SVBS/VHK opnieuw een stap dichter bij de titel. Met nog zes wedstrijden te gaan kijken de vrouwen van De Belt/ Klooster al vooruit naar aanstaande zaterdag wanneer Staphorst de tegenstander is. Gezien de ranglijst is dat de wedstrijd om de titel. 

Steenwijkerwold V3, Oldemarkt V2, Olde Veste V2 en Old Forward waren dit weekeinde vrij. Dus op de ranglijst verandert niet veel. Oldemarkt V2 blijft tweede, Olde Veste vierde, Steenwijkerwold tiende en Old Forward/BEW dertiende.


Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 18 uur geleden
Afbeelding
Oorlogsbom op Holtingerveld onschadelijk gemaakt Westerveld Insta-Dekop 20 uur geleden
Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 20 uur geleden
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk is derde in Gewestelijke Finale Sport 20 uur geleden
De gemeente wil het stationsgebied vergroenen
Geld van Rijk voor klimaatadaptatie: Voor versnelling en aanpassing leefomgeving aan weersextremen Steenwijkerland 24 apr, 15:30
Bijentuin
Bloeiende Bijentuin in Steenwijk telt twaalf verschillende soorten bijen Steenwijk 24 apr, 13:30