Afbeelding
Foto: Johan Vis

Onthulling ontwerpen Corso 2022 Vollenhove op Ontwerpexpo

Algemeen

VOLLENHOVE - Het Corsoseizoen is in Vollenhove officieel van start! Afgelopen vrijdag, 29 april, vond de Ontwerpexpo plaats in de Burght te Vollenhove. Een geslaagde avond waar alle wagenbouwgroepen hun plannen onthulden en toelichtten voor Corso 2022 aan een grote groep belangstellenden. Van imposante maquettes tot prachtige video’s en animaties, er werd van alles ingezet om het publiek warm te maken voor de ontwerpen die aankomende zomer weer als vanouds door de straten van Vollenhove zullen rijden.

Ben je nu ook nieuwsgierig wat voor wagens er op zaterdag 27 augustus allemaal te zien zijn? Bekijk dan hieronder de titels van de gepresenteerde ontwerpen:

Wagenbouwgroep

Ontwerp

Fulnaho

Treintje

Excellent

Slow Rider

Stark Wark

Smokkelaar

Venomenaal

Arcade

Rataplan

Renovatie van het Slot der Kwade Machten

’t Jakan

Obsessed

De Vereniging

Unikaly Carnivalli

Twee Nijenhuizen

Overwinnaar

Nameless

Welcome Home Astronauts!

Fatal Attraction

Maak ons groots

Geniaal

Boruca

Na de presentaties van de verschillende wagenbouwgroepen kregen alle aanwezigen de mogelijkheid te stemmen op het ontwerp dat volgens hun de meeste kans maakt om de Ereprijs aankomende zomer in ontvangst te nemen. Hierbij zijn er 205 stemmen uitgebracht en als we het publiek moeten geloven bestaat de top 3, in willekeurige volgorde, uit Fatal, Geniaal en Venomenaal op zaterdag 27 augustus.

Dahliakoningin 2022

Het was op de Ontwerpexpo niet alleen tijd voor de corsowagens, ook de bekendmaking van de nieuwe Dahliakoningin was een belangrijke invulling van de avond.

We gaan terug naar 2019, het jaar dat onze Dahliakoningin Jeanine Wijnand werd verkozen. Ze heeft maar liefst 2,5 jaar het gezicht van ons Corso mogen zijn, wat haar de langstzittende Dahliakoningin maakt uit de geschiedenis van ons Corso. Na deze jaren was het afgelopen vrijdag eindelijk zover en mocht ze haar kroon overdragen aan de nieuwe Dahliakoningin van 2022; Margrietha Versprille. Zij is deze avond aan het publiek voorgesteld en met luid applaus ontvangen. Wij wensen haar heel veel succes en vooral veel plezier het komende Corsojaar!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Bijzondere pennen stelen de show in Bibliotheek Giethoorn en Oldemarkt Steenwijkerland 8 uur geleden
 Jaydy Schonewille en Jolijn Liezen
Finales op Olympische kwalificatietoernooi voor zwemmers Steenwijk '34 Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Woningcorporaties geven antwoord op jouw vragen: Thema-avond georganiseerd door GroenLinks en PvdA Steenwijk 10 uur geleden
Afbeelding
Oscarwinnaar 'The Zone of Interest' bij Filmhuis Steenwijk Cultuur 14 uur geleden
Afbeelding
Koopjes in Steenwijk tijdens Zendemarkt en Voorjaarsbraderie: Voorjaarsbraderie uitgebreid met reuze klimattractie en glijbaan op de Markt Steenwijk 17 uur geleden
Sandra Lampe en Ronnie Venema
Voetbalvereniging d' Olde Veste '54 sluit met SC Heerenveen overeenkomst Sportief Partnerschap voor de jeugd Sport 18 apr, 20:54