Callure
Callure Foto: Aangeleverd

LentePodium brengt lenteconcert met vier jonge topmusici

Cultuur

BLOKZIJL - LentePodium brengt op zondag 15 mei een lenteconcert op het landgoed de Oldenhof met vier jonge topmusici. Zij vormen samen het Calure en brengen een heel aantrekkelijk, zonnig en deels romantisch programma. Het concert begint om 15.30 uur. 

De musici zijn violisten Eline de Vries en Camille Buitenhuis, altvioliste Ruth Bosboom en cellist Caspar Westerman. Ze studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, het Conservatorium van Amsterdam en het Prins Claus Conservatorium in Groningen. De vier hebben een indrukwekkend aantal prijzen gewonnen op concoursen en festivals als het Britten Viool Concours, het Prinses Christina Concours, het Italiaanse Val Tidone Concours, het Russische Stars of the Olympus Festival en het Peter de Grote Festival in Groningen. Het kwartet geeft inmiddels concerten door het hele land en speelde samen met onder meer Remy van Kesteren en het Matangi Kwartet. 

Het concert wordt gegeven op zondag 15 mei op de Oldenhof, Oppen Swolle 7 bij Vollenhove en begint om 15.30 uur. De musici spelen het ‘Reiterquartett’ van Haydn, de ‘Langsamer Satz’ van Webern, een laat romantisch liefdeslied en het lyrische en zomerse strijkkwartet opus 51 no 2 van Brahms. 

Reserveren

Reserveren is noodzakelijk. Dat kunt u doen via www.lentepodiumblokzijl.nl, Tine Nouwen, tel: 06-53924396, email: cmcmnouwen@gmail.com ofEva Schepers, tel: 0527-202988, email: eva.schepers.kipp@gmail.com.

Werk van Marijke Binnekamp-de Wit
Expositie 'I'm Every Woman' in Kulturhus in Giethoorn Cultuur 3 uur geleden
Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 13 uur geleden
Afbeelding
Oorlogsbom op Holtingerveld onschadelijk gemaakt Westerveld Insta-Dekop 14 uur geleden
Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 15 uur geleden
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk is derde in Gewestelijke Finale Sport 15 uur geleden
De gemeente wil het stationsgebied vergroenen
Geld van Rijk voor klimaatadaptatie: Voor versnelling en aanpassing leefomgeving aan weersextremen Steenwijkerland 20 uur geleden
Afbeelding
Tentoonstelling 'Oerinzicht' bij dierenpark Taman Indonesia opent op zondag 28 april Cultuur gisteren
Cover van het boek 'Femicide', tot de dood ons scheidt'
Vanaf vandaag te zien: buitenexpositie FEMICIDE bij Toegangspoort Holtingerveld Westerveld 24 apr, 09:29
Burgemeester Rikus Jager spreekt wethouder Alfred Schoenmaker toe
Alfred Schoenmaker benoemd tot wethouder gemeente Westerveld Westerveld 24 apr, 07:45