Olde Veste wint van Zeerobben
Olde Veste wint van Zeerobben Foto: Jacob Westra

Mannenvoetbal van zaterdag 7 mei

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJKERLAND - Op zaterdag 7 mei werden er in Steenwijkerland op zaterdag zes wedstrijden gespeeld in de mannenvoetbalcompetities.

Zaterdag eerste klasse E

Olde Veste - Zeerobben 4-0

De koploper deed wat het moest doen want het won niet alleen terecht maar was ook de veel betere ploeg. Bas Holleboom opende de score om vervolgens na de rust de thuisclub in veilige haven te brengen. Het verschil werd vervolgens via Jeffrey Dijkstra en Hessel Eikelboom in cijfers omgezet. In de slotminuut miste Daan Postma vanaf elf meter.

Derde klasse A

CVVO - Willemsoord 4-1 (1-0)

Willemsoord kon de wedstrijd voor de rust nog spannend maken, maar de thuisclub maakte na de thee het verschil. In het eerste bedrijf waren er kansen over en weer. Na de pauze moest Willemsoord achter uit. Twee verdedigende foutje werden de bezoekers fataal en bij een 2-0 stand wist Ruben Siemonsma nog wel te scoren maar CVVO liep vervolgens uit naar 4-1.

Vierde klasse D (Oost)

VHK – Kampen 4-0 (3-0)

VHK schoot uit de startblokken en stelde de winst al vroeg veilig. Ryan Stam opende de score in de tweede minuut waarna Edward Rook de marge verdubbelde. De tweede treffer van Edward Rook voorspelde de supporters een heerlijke middag. Een strafschop voor de bezoekers leek een domper, maar VHK keeper Aron Driesen wist deze te keren. Mark Kroek bezorgde in de slotfase de supporters nog enige opwinding door de bal in de kruising te krullen.

Vijfde klasse G

Steenwijk – SV Ens 3-2

Na de rust kwam Steenwijk op stoom en pakte uiteindelijk de drie punten. Winchell Keus, Jurre Krist en Sander Bolks wisten de thuisclub aan de winst te helpen. Door de overwinning blijft Steenwijk en ook de Boys mee doen in de derde periode.

Steenwijker Boys – NKVV 2-1 (2-1)

Steenwijker Boys had het lastig tegen de laag geklasseerde tegenstander. Maar dat kwam met name doordat de thuisclub de kansen niet verzilverde. Tim Grasmeijer bezorgde de Boys met twee treffers de volle winst.

SVBS 77 – Blokzijl 2-1 (2-1)

Het was even schrikken voor de thuisclub toen het op een 1-0 achterstand kwam. Maar voor de pauze bogen Clenn Heuvelmans en Roy van der Belt de tussenstand om. Na de rust kreeg SVBS voldoende kansen, maar wist het de score niet op te voeren.