Afbeelding
Foto: Lukas de Vries

Reiscolumn van Michelle de Jonge: Bali

· leestijd 1 minuut Column

Michelle de Jonge en Lukas de Vries uit Steenwijk maken een grote reis. Dit keer vertellen ze over hun aankomst op Bali.

Ik kan het bijna niet geloven, maar we zijn gewoon eindelijk terug in Bali! De vochtige warmte komt ons al tegemoet als we de luchthaven uit lopen. “Zouden we hem nog wel herkennen en hij ons?” Vraag ik aan Lukas. Maar het antwoord volgt vrijwel direct want Lukas roept: “Daar is hij!” En inderdaad, daar staat hij, Kadek! Onze vaste taxichauffeur hier in Bali. 

Vijf jaar geleden waren we voor het eerst in Bali en Kadek heeft ons toen veel van het eiland laten zien. En toen we tijdens onze wereldreis drie jaar geleden terugkwamen naar Bali, stond hij er weer voor ons. 

Barre omstandigheden 

We gooien onze backpacks bij hem achterin en kletsen honderduit met hem terwijl we richting Ubud rijden. Hij vertelt ons over de barre omstandigheden tijdens corona in Bali. Het eiland is ontzettend afhankelijk van toerisme. Veel mensen verloren al hun inkomsten, er was geen geld meer voor eten. Hij vertelt dat hij zijn auto en scooter verkocht had om eten te kunnen kopen voor (wees)kinderen. Het raakt me diep. 

Twee zwembaden

Als we aankomen bij ons hotel is het al donker. We worden hartelijk ontvangen bij de receptie en naar onze kamer verwezen. Deze ligt pal tegenover één van de twee zwembaden die het hotel rijk is. Alles ziet er prachtig uit! Ik loop naar de rand van het zwembad en laat alles even op me inwerken. De tropische geluiden, de warmte, de geur. Een gevoel van immense dankbaarheid stroomt door me heen. Oh Bali, wat hebben we je gemist!

Valentijn Hoogenkamp
Valentijn Hoogenkamp komt niet naar de Buze Cultuur 8 uur geleden
Het winnende vrouwenteam, vlnr: Angelica Braam, Natasja Bolt, Hilda Knol, Tiny Landman, Saskia Kasma, Miranda Bastiaans en Carolien Stuurman
Oldstars vrouwen VV Steenwijk winnen toernooi Heracles Almelo, mannen worden derde in Irnsum Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe jassen voor jeugdleiders en jeugdtrainers van FC Oldemarkt Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Op 14 april gaat Aangepaste dienstregeling RRReis in Steenwijkerland 10 uur geleden
De selectie van Oranje Zwart in 2022
Voetbalvereniging Oranje Zwart viert 75 jarig jubileum Sport 22 uur geleden
Tilko Gernaat
CPB stelt vragen aan het college over afgesloten burg in Belt-Schutsloot Politiek 27 mrt, 17:00