· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJKERLAND - Waar een aantal dames teams van het mooie weer en een vrij weekeinde konden genieten, kwamen er ook vier in actie.

Tweede Klasse

Olde Veste V1 – Be Quick Dokkum 0-3: (0-0)

Olde Veste weerde zich kranig tegen de aanstaande kampioen uit de tweede klasse. In het eerste bedrijf golfde het spel op en neer waarbij OV ook een aantal kansen kreeg. Na de rust kwam de thuisclub ongelukkig op achterstand en vervolgens was het niet mee bij machte om de wedstrijd weer spannend te maken.

Derde klasse

Steenwijkerwold V1 – MKV 29 V1: 1-1 (0-0)

Steenwijkerwold leverde opnieuw een prima prestatie en handhaafde zich in de derde klasse door een gelijkspel tegen MKV 29. Een wedstrijd tussen twee gelijkwaardige ploegen bleef in het eerste bedrijf doelpuntloos. Na de rust kwam Steenwijkerwold op voorsprong toen Moniek Limburg een voorzet van Demi Mosterman binnen schoot. Vervolgens verzaakte de thuisclub de marge te vergroten. Een ongelukkige handsbal leverde MKV een strafschop waarna de 1-1 stand bleef staan.

Vijfde Klasse

Staphorst – SVBS/VHK 3-8: (0-3)

De koploper uit Belt Schutsloot/Sint Jansklooster kende ook in Staphorst geen enkele genade met de tegenstander en werd de grens van 100 doelpunten gepasseerd. Gezien de kansen had er veel meer gescoord kunnen worden als acht maal. Dionne Jonkman opende het doelpunten festival. Vervolgens was het Esther Rook die met twee treffers de stand naar 0-3 til de. In het tweede bedrijf had Dionne Jonkman het op de heupen want met vier treffers was ze de lady of the match. Staphorst deed wel wat terug maar dat deed niets af aan het goede spel van SVBS/VHK. Anne en Kim Ruiter maakten het achttal treffers vervolgens vol

Oldemarkt V2 – Wacker 6-0: (2-0)

De thuisclub begon slordig aan de wedstrijd en daardoor bleef de openingstreffer een tijdje uit. Maar voor de rust wisten Tanja Krikke en Marieke Braad op voorsprong te brengen. Na de 2-0 tussenstand en de ranja ging het beter lopen bij Oldemarkt. Lotte Dekker, Aniek Pieterson verdubbelden de marge en daardoor was het duel wel gespeeld. Lotte Dekker en Yasmijn Kok bepaalden de eindstand op 6-0. Steenwijkerwold won met 5-2 de uitwedstrijd bij Old Forward/BEW. Olde Veste V2 was het weekeinde net als FC Oldemarkt V1 en vv Steenwijk vrij.