Afbeelding
Foto: cocoparisienne

Westerveld zet in op Veilig Buitengebied: Eigenaren schuren en loodsen buitengebied behoeden voor criminele activiteiten

Westerveld

WESTERVELD - Tussen 9 en 30 mei 2022 bezoekt de politie Zuidwest-Drenthe eigenaren van schuren en loodsen in het buitengebied van de gemeente Westerveld. Doel is eigenaren te behoeden voor criminele activiteiten in hun schuren en loodsen door ze alert te maken op signalen die kunnen wijzen op criminaliteit.

Het buitengebied is aantrekkelijk voor de georganiseerde criminaliteit. Schuren en loodsen die afgelegen liggen en/of niet meer in gebruik zijn, kunnen worden gebruikt voor onder meer witwaspraktijken, hennepkwekerijen of druglabs.

Ondermijning 

Met de aanpak Veilig Buitengebied ligt de focus op ondermijning. Bij ondermijning maken criminelen gebruik van diensten van de bovenwereld wat de samenleving en rechtstaat bedreigt. Ondermijning gebeurt overal in Nederland, dus ook in de gemeente Westerveld. Criminelen hebben bijvoorbeeld panden nodig om in te kunnen werken. Een leegstaand pand in het buitengebied is daarvoor ideaal. De politie maakt eigenaren van schuren en loodsen in het buitengebied bewust van de risico’s die ze lopen om slachtoffer te worden van ondermijning. 

Enquête 

Naast het bezoeken van eigenaren van schuren en loodsen in het buitengebied door de politie, wordt gevraagd een enquête in te vullen. Daarin is aandacht voor onderwerpen zoals diefstal, inbraak en ondermijning. Ook kijkt de gemeente naar onderhoud van de openbare ruimte om het gebied aantrekkelijk(er) te maken voor wonen en werken en daarmee onaantrekkelijk voor (ondermijnende) criminaliteit. 

Samenwerking politie en gemeente 

Politie Zuidwest-Drenthe werkt met deze bewustwordingscampagne nauw samen met de gemeente Westerveld. Het Regionale informatie en Expertise centrum (RIEC Noord) en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) ondersteunen de gemeente en politie hierbij.

Afbeelding
Nieuwe jassen voor jeugdleiders en jeugdtrainers van FC Oldemarkt Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Op 14 april gaat Aangepaste dienstregeling RRReis in Steenwijkerland 12 uur geleden
De selectie van Oranje Zwart in 2022
Voetbalvereniging Oranje Zwart viert 75 jarig jubileum Sport 23 uur geleden