Brug 'n Achterenkamp bij Dwingeloo
Brug 'n Achterenkamp bij Dwingeloo Foto: Aangeleverd

Plaatsing noodbrug ’n Achterenkamp bij Dwingeloo

Westerveld

DWINGELOO - De genisten bouwen van de 43e Gemechaniseerde Brigade uit Havelte bouwen vanaf 16 mei een noodbrug over de Dwingelerstroom. Gemeente Westerveld en de 43e Gemechaniseerde Brigade werken zo samen om een maatschappelijk probleem op te lossen. 

Sinds februari dit jaar is de brug ’n Achterenkamp over de Dwingelerstroom afgesloten voor verkeer. De brug voldoet niet meer aan de eisen en wordt vervangen. Dit zorgt voor veel verkeershinder, met name voor landbouwverkeer dat vele kilometers moet omrijden om aan de andere kant van de Dwingelerstroom te komen. Om de verkeershinder te beperken wordt er tijdelijk een noodbrug geplaatst. Hiervoor hebben de gemeente Westerveld en de militairen van 43 Gemechaniseerde Brigade uit Havelte de handen ineen geslagen.  Vanaf maandag 16 mei tot en met vrijdag 20 mei bouwen de genisten van de Havelter brigade een Baileybrug over de Dwingelerstroom.

Feestelijke start werkzaamheden

Op maandag 16 mei wordt om 11.30 uur officieel gestart met de werkzaamheden. Burgemeester Jager en kolonel Klein Schaarsberg geven gezamenlijk op feestelijke wijze het startschot.  

Goed naoberschap

Voor de genisten is het van groot belang dat zij hun vaardigheden, waar het snel opbouwen en afbreken van Baileybruggen onder valt, op peil houden. Normaliter breken de militairen een Baileybrug direct af nadat ze deze hebben opgeleverd. Deze Baileybrug over de Dwingelerstroom blijft echter een tijdje liggen, zo vult de Havelter brigade ‘goed naoberschap’ in. Lokaal verkeer kan gebruik maken van de brug tot het moment dat, in opdracht van de gemeente Westerveld, een nieuwe, permanente brug wordt gebouwd.

Het winnende vrouwenteam, vlnr: Angelica Braam, Natasja Bolt, Hilda Knol, Tiny Landman, Saskia Kasma, Miranda Bastiaans en Carolien Stuurman
Oldstars vrouwen VV Steenwijk winnen toernooi Heracles Almelo, mannen worden derde in Irnsum Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe jassen voor jeugdleiders en jeugdtrainers van FC Oldemarkt Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Op 14 april gaat Aangepaste dienstregeling RRReis in Steenwijkerland gisteren