Afbeelding
Foto: Schilderij van Wim Tromp

Cultuurrubriek: Geïnspireerd door de stilte van Kalenberg

· leestijd 1 minuut Column

In onze regio is op het gebied van de ‘schone kunsten’ veel te beleven. Regelmatig doet Liesbeth Hermans verslag. Dit keer van het werk van Wim Tromp in Kalenberg.

Als je het drukke Haarlem verruilt voor de stilte van Kalenberg, dan verandert je woonomgeving enorm. Groter contrast is haast niet mogelijk. Dan moet je wel een liefhebber zijn van rust, ruimte en natuur. Gelukkig gaat dat op voor Wim Tromp, hij heeft de stilte zelfs nodig om geïnspireerd te raken voor het schilderen van zijn kleurige aquarellen.

Uitdaging

Aquarelleren wordt wel een moeilijke techniek genoemd, voor Wim Tromp is dit juist de uitdaging. Hij heeft vele workshops gevolgd, om het waterverven in de vingers te krijgen. Juist het onvoorspelbare vindt hij mooi. “Dat je de volgende dag je atelier binnenwandelt en dan pas zie je hoe het opdrogen van de verf heeft uitgepakt, dat vind ik een mooie verrassing. Hoe vermengen de kleuren zich, hoe transparant is het geworden? Daar kan ik echt van genieten.”

Verbondenheid met Kalenberg

Sinds 2018 heeft Tromp het rietland als achtertuin. In Kalenberg is geen doorgaand verkeer, het verkeer dat er is, hoort er te zijn. Die verbondenheid met het waterdorp zoekt Wim Tromp nadrukkelijk. Niet alleen schildert hij de rijke natuur, ook huizen en straatbeelden van het dorp verschijnen op het doek. “Voor mij is het de uitdaging om deze landschappen te abstraheren in aquarel. Ik mag deze taferelen schilderen voor het Doevehuis, dat ingericht gaat worden als Bed & Breakfast. In alle kamers komt werk van mij te hangen.”

Welkom in het atelier

“Wie mijn werk wil zien, mag op afspraak in mijn atelier komen kijken, ik schilder ook in opdracht. Natuurlijk doe ik mee aan exposities in de regio. Graag verwijs ik belangstellenden naar mijn website.”

Kijk voor meer informatie op: www.wimtromp.nl.

Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Unieke modelbaan op Miniatuur- en Modelbouwspektakel in De Meenthe Steenwijk 18 uur geleden
Wie is er bang voor Virginia Woolf
Met twee video's: Komische Insta-typetjes van Merijn Scholten in De Meenthe Cultuur 20 uur geleden
Afbeelding
Met acht foto's: Twee voertuigen uitgebrand aan de Willem van der Veerstraat in Steenwijk 112 28 mrt, 12:04
Afbeelding
Pannakooi bij RSG Tromp Meesters wordt op woensdag 10 april geopend Steenwijk 28 mrt, 12:00
Afbeelding
Goed overleg zorgt voor oplossing: Lelieteelt in Diever bij school gaat niet door Westerveld 28 mrt, 11:59