Bali
Bali Foto: Lukas de Vries

Reiscolumn van Michelle de Jonge: Afscheid van Bali

· leestijd 1 minuut Column

Michelle de Jonge en Lukas de Vries uit Steenwijk maken een grote reis. Dit keer vertellen ze over hun afscheid van Bali en reis naar Australië. 

Een week kan snel gaan, maar een week in Bali gaat razendsnel. We hebben eruit gehaald wat erin zat. We hebben een scooter gehuurd en daarmee flink rondgereden. We bezochten watervallen en rijstvelden, we reden naar Canggu voor een dagje en bezochten zoveel mogelijk leuke restaurantjes en cafés. Het was weer fantastisch! 

Deze watervallen hadden we nog niet eerder bezocht. Ze waren stuk voor stuk spectaculair en de rit ernaartoe meer dan waard. Je komt langs dorpjes, tempels en smalle weggetjes met aan weerszijden rijen vol palmbomen. En bij iedere waterval vonden we de drukte enorm meevallen. Bali is qua toerisme dan ook nog niet waar het ooit was voor corona, maar dat zal vast snel weer komen!

Dubbel

Als we op de laatste ochtend onze tassen inpakken, voelt het toch wel dubbel. Enerzijds ben ik gewoon onwijs dankbaar dat we eindelijk weer hebben mogen genieten van dit magische eiland met haar lieve, lieve inwoners en aan de andere kant ben ik eerlijk gezegd ook wel lichtelijk verdrietig om nu alweer weg te gaan. Maar Australië wacht! Ook weer een avontuur waar ik toch wel zin in heb!

Australië was het oorspronkelijke plan eigenlijk twee jaar geleden al. We kwamen terug van wereldreis en wilden even een maand of vier in Nederland verblijven en daarna richting Australië terug om opnieuw te gaan werken, zoals we tijdens onze wereldreis ook gedaan hadden. Helaas gooide covid toen roet in het eten. Maar nu gaat het dan toch eindelijk weer gebeuren! Het voelt bijna surrealistisch nadat Australië al die tijd potdicht heeft gezeten voor buitenlanders.

Laatste blik op Bali

Als we opstijgen, geef ik Bali een laatste blik. Als het aan ons ligt, zijn we in oktober weer terug hier. En heel eerlijk gezegd... kan ik nu al niet wachten tot het zover is!

Afbeelding
Tentoonstelling 'Oerinzicht' bij dierenpark Taman Indonesia opent op zondag 28 april Cultuur 6 uur geleden
Cover van het boek 'Femicide', tot de dood ons scheidt'
Vanaf vandaag te zien: buitenexpositie FEMICIDE bij Toegangspoort Holtingerveld Westerveld 8 uur geleden
Burgemeester Rikus Jager spreekt wethouder Alfred Schoenmaker toe
Alfred Schoenmaker benoemd tot wethouder gemeente Westerveld Westerveld 10 uur geleden
Ecoloog Joep Crombag
81.497 beterschapswensen voor natuur aangeboden in Den Haag Algemeen 23 apr, 16:00
Video over de Canondagen
Canondagen in Drenthe: Van fietsen langs de Koloniën van Weldadigheid tot meehelpen op de boerderij van een hunebedbouwer Steenwijkerland 23 apr, 14:37
Afbeelding
Eén huurdersvereniging voor alle huurders van Woonconcept Steenwijkerland 23 apr, 13:13
Afbeelding
In the Picture deel 24: de vrijwilligers van de Van Swieten Inspiratietuin Column 23 apr, 12:00
Raymond Ceulemans in actie
Glansrijke overwinning van Gert-Jan van der Veen op Raymond Ceulemans Sport 23 apr, 09:54
De drie punten van de gewonnen wedstrijd tegen Jubbega krijgt Olde Veste terug
VV Jubbega speelt competitie toch uit: Olde Veste tekent met succes bezwaar aan tegen KNVB Sport Insta-Dekop 23 apr, 09:02