Famke Hajonides en Kees Blokland
Famke Hajonides en Kees Blokland Foto: Aangeleverd

Blokland en Hajonides presenteren dichtbundel ‘Beelden uit Giethoorn’

· leestijd 1 minuut Cultuur

GIETHOORN - Kees Blokland en Famke Hajonides presenteren op zaterdagmiddag 25 juni 2022 in de Doopsgezinde kerk De Vermaning de dichtbundel ‘Beelden uit Giethoorn’. Deze presentatie was eerder al in maart 2020 gepland, maar kon toen vanwege corona niet doorgaan. Op het programma staat een film, een lezing, muziek, forumdiscussie, uitreiking bundel en een borrel.

Om 14.30 uur opent uitgever Cees Duine en verwelkomt u voor de film van de Gieterse Roel Boer met 4 gedichten van Blokland in het Nederlands/Engels door Nina Schroeder, Grietje Schreur, Kees Blokland en Ineke Rhee. In de film ook de gouaches (schilderijen, red.) naar de natuur van Famke Hajonides.

Henk van Os spreekt over het belang van het landschap in de kunst ‘Kunstenaars leren ons natuur mooi te vinden’. Hij is kunsthistoricus, hoogleraar Kunst en Cultuurgeschiedenis, oud directeur van het Rijksmuseum Amsterdam en presentator van kunstprogramma’s. Aansluitend spelen Kirsti Goedhart en Jeroen Koopman een sonate van Handel op viool en orgel. Gevolgd door een Forumdiscussie onder leiding van Marianne van Embden met Henk van Os, Femmy Woltman-Groen, ‘schriever uut Gietern’, Famke Hajonides en Kees Blokland. 

Na de muziek en uitreiking van de bundel ‘Beelden uit Giethoorn’ door de uitgever, is er nog een hapje en een drankje. U kunt dan de originele gouaches uit de bundel van Famke Hajonides en/of de bundel kopen. 

De prijs van de bundel bedraagt 15 euro. U kunt ‘Beelden uit Giethoorn/Images from Giethoorn’ in Nederlands/Engels ook bestellen bij de uitgever www. ceesduine.nl of info@ceesduine.nl of 06 222 68 764. De boekontwerper is Dick Ronner uit Houwerzijl: www.zolderma.nl/triona.

Kees Blokland, woont in Giethoorn en Amsterdam. Voor zijn werk woonde hij in Frankfurt en Londen. Hij was directeur personeel & organisatie bij de NS. Blokland is actief in diverse besturen/commissies en schreef al eerder zijn 6 bundels: www.keesblokland.nl

Famke Hajonides, woont in Mirns en Amsterdam. Zij is actief lid van de landelijke Kunstenaarsvereniging ‘De Ploegh’ en exposeert regelmatig. Behalve schilder is zij ook beeldhouwer. ‘s Zomers exposeert Famke bij de Kunstroute Gaasterland: www.famkehajonides.nl.

Start presentatie op 25 juni om 14.00 uur en einde om 16.30 uur.

Afbeelding
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Unieke modelbaan op Miniatuur- en Modelbouwspektakel in De Meenthe Steenwijk 14 uur geleden
Wie is er bang voor Virginia Woolf
Met twee video's: Komische Insta-typetjes van Merijn Scholten in De Meenthe Cultuur 16 uur geleden
Afbeelding
Met acht foto's: Twee voertuigen uitgebrand aan de Willem van der Veerstraat in Steenwijk 112 21 uur geleden
Afbeelding
Pannakooi bij RSG Tromp Meesters wordt op woensdag 10 april geopend Steenwijk 21 uur geleden
Afbeelding
Goed overleg zorgt voor oplossing: Lelieteelt in Diever bij school gaat niet door Westerveld 21 uur geleden