Dorpsfeest Steenwijkerwold
Dorpsfeest Steenwijkerwold Foto: Gerrie van der Hogen

40ste Dorpsfeest Steenwijkerwold was een succesvol feest!

· leestijd 3 minuten Steenwijkerland

STEENWIJKERWOLD - Hans Apperloo, voorzitter van Vereniging Dorpsbelang Steenwijkerwold kijkt terug op een geweldig dorpsfeest, wat afgelopen weekend voor de 40ste keer werd georganiseerd. Alle activiteiten konden doorgaan, ondanks het slechte weer op de vrijdag in het begin van de avond, ging de fietstocht van Het Zalige Zadeltje door.

Traditiegetrouw begint het feest de avond voorafgaand met de straatversiering. Dit haar deden er weer tien straten mee en deze hadden zich goed aan het thema Black & White gehouden. De algemene indruk van de jury was, dat iedere straat is gegroeid ten opzichte van voorgaande jaren. Met deze eindindruk werden de volgende straten beloond met de volgende prijzen:

  • Ereprijs was voor Thij, 
  • Eerste prijs voor Het Schild, 
  • Tweede prijs voor de Oldemarktseweg, 
  • Derde prijs voor Gelderingen, 
  • Vierde prijs voor Kerkwoerthe
  • Vijfde prijs was voor de Holthinge Campweg.

Op vrijdagmiddag was er de ouderen (55+) bingo in de feesttent, welke goed werd bezocht. Het werd een gezellige middag waarbij vele bezoekers weer naar huis gingen met mooie prijzen.

Fietstocht

Zoals eerder genoemd trotseerden enkele diehards het gure weer en gingen op pad om een fietstocht te volbrengen. In de vooravond kwamen de kinderen tot 8 jaar en later de kinderen tot 14 jaar bij elkaar, omdat er een bingo was georganiseerd. Ook hier gingen weer veel kinderen huiswaarts met mooie prijzen.

Optredens op de ‘vrijdag’ feestavond waren er van Low Emission uit Steenwijkerwold, The Roadies uit Oldemarkt en DJWTFox uit Tuk. “We kijken ook hier terug op een goed bezochte en gezellige avond,” aldus Hans Apperloo.

Kinderochtend

Op zaterdagochtend werd er weer een kinderochtend georganiseerd. Monique Blok en Marina Meijerink hebben deze ochtend samen met een aantal vrijwilligers georganiseerd. Het was erg druk en zo konden de allerkleinsten meedoen aan allerlei activiteiten. Er waren ook prijzen voor de mooist verklede kinderen.

Op zaterdagmiddag werd er geklaverjast, hier werd de titel gewonnen door:

  •  T. te Riele met 5830 punten. 
  • Tweede werd T. Velner, 
  • derde K. Bosma, 
  • vierde I. op de Weegh,
  • vijfde werd I. ten Berghe.

Het darttoernooi werd gewonnen door Tonnie Plat die in een zinderende finale Raymon Dijkman versloeg, waardoor Raymon ook verdiend tweede werd. Martin van Essen werd derde en Henk Oost was de grote winnaar van de verliezersronde.

Het volleybaltoernooi op de zaterdagmiddag kende ook een mooie opkomst en goede deelname. Door het mooie weer trok het toernooi ook veel belangstelling van het publiek. Uitslag: 

  • Eerste: De Lolly’s, 
  • Tweede: Team Bad Man 
  • Derde: Team Blum.

Hunted

Voor de jeugd van 7 tot 18 jaar werd door Margreet Plat, Sarissa Sloot en Alwin veurman van de feestcommissie een geheimzinnig spel genaamd ‘Hunted’ georganiseerd. De deelnemers moesten in groepjes Steenwijkerwold door en kregen via de Whatsapp opdrachten die ze moesten uitvoeren, maar…. ze moesten ook oppassen want er gingen ook hunters door het dorp. En eenmaal gepakt door een hunter dan was je af. Het winnende team van Hunted werd uiteindelijk De Boefjes. Het was een mooi spel wat weer een mooie aanvulling was op het feest.

Op zaterdagavond, de grote feestavond, stond de band Vangrail gepland. Deze avond werd zeer goed bezocht volgens Apperloo, ruim 600 bezoekers waren er in de feesttent. Het werd een geweldig feest wat tot in de late uurtjes duurde.

Zondagmorgen werd de oecumenische tent dienst georganiseerd. De tweede collecte was voor de slachtoffers uit Oekraïne die in Steenwijkerland verblijven. Deze collecte bracht € 250 op. Na afloop van de dienst mochten Henriette ten Lande en Hans Apperloo een cheque ter waarde van € 250 aan Anneke Zuidema en Theo Leferink van Stichting Present overhandigen. Stichting Present organiseert allerlei activiteiten voor de Oekraïners.

‘Alleskunner van Steenwijkerwold’

Op de zondagmiddag gingen 100 Steenwijkerwoldigers de strijd aan om de ‘Alleskunner van Steenwijkerwold’ te worden. De Alleskunnen werden ook georganiseerd door de feestcommissie met de leden Jeannet de Zeeuw, Krist Hof en Bianca Hetebrij. Uiteindelijk ging de finale tussen Johan Kracht en Bas Wijdenes. Bas Wijdenes is uiteindelijk de ‘Alleskunner van Steenwijkerwold’ geworden en hij ging met een mooi prijzenpakket (aangeboden door vele ondernemers uit de omgeving) naar huis.

De prijs voor de beste straat (door middel van een skievies wedstrijd) werd uiteindelijk door Thij gewonnen. De straatvertegenwoordiger ging met een cheque van € 250 naar huis.

Het feest werd traditioneel afgeslote door Willem Spans, de muzikale entertainer, die niet op zijn mondje is gevallen.

Hans Apperloo sluit af dat hij iedereen wil bedanken die heeft geholpen met opbouwen van de tent, iedereen die heeft geholpen bij de organisatie van de verschillende onderdelen van het feest en in het bijzonder de collega bestuursleden van Vereniging Dorpsbelang Steenwijkerwold, de TD ’ers (vrijwilligers die het bestuur ondersteunen, Bennie Daan, Jan Otten, Harm Veurman, Klaas ten Lande en Theo ten Berghe). “Mede door deze ondersteuning en hulp kunnen we terugkijken op een geweldig mooi feest.”

Namens het bestuur heeft Hans de familie Kranendonk bedankt voor alle inzet en ondersteuning bij 28 keer van het dorpsfeest in Steenwijkerwold. De familie Kranendonk draagt het stokje over aan Marco de Lange van Café Gelderingen, iets wat door Vereniging Dorpsbelang erg gewaardeerd en zeer sportief gevonden. Henk Kranendonk gaf aan dat hij en Gerda Marco volgend jaar gaan helpen bij het Dorpsfeest om alles goed over te dragen. Dorpsbelang zier ook uit naar een mooie samenwerking met Marco de Lange.

Bert den Hartog deed de prijsuitreiking van de duurzaamheidswedstrijd. De winnaars krijgen allemaal een duurzaamheidstas met inhoud ter waarde van € 75.

Afscheid

Als afsluiter werd afscheid genomen van Henriette ten Lande. Henriette stopt na acht jaar als bestuurslid van Vereniging Dorpsbelang Steenwijkerwold. Hans Apperloo werd ook verrast met een mooi afscheid. Hij stopt dit najaar als voorzitter van Dorpsbelang. Zijn gezin was uitgenodigd door het bestuur en hij werd toegezongen door het bestuur en erelid Bennie Daan. “Ik heb een mooi cadeau gekregen en ben ook benoemd tot erelid, iets waar ik erg trots op ben,” aldus Hans.

Dorpsfeest Steenwijkerwold
Dorpsfeest Steenwijkerwold
Stichting Present ontvangt een cheque van € 250.
Dorpsfeest Steenwijkerwold
Dorpsfeest Steenwijkerwold
Dorpsfeest Steenwijkerwold
Dorpsfeest Steenwijkerwold
Dorpsfeest Steenwijkerwold
Dorpsfeest Steenwijkerwold
Dorpsfeest Steenwijkerwold
Dorpsfeest Steenwijkerwold
Dorpsfeest Steenwijkerwold
Dorpsfeest Steenwijkerwold
Dorpsfeest Steenwijkerwold
Dorpsfeest Steenwijkerwold
Dorpsfeest Steenwijkerwold
Dorpsfeest Steenwijkerwold
Dorpsfeest Steenwijkerwold
Dorpsfeest Steenwijkerwold
Dorpsfeest Steenwijkerwold
Dorpsfeest Steenwijkerwold
Dorpsfeest Steenwijkerwold
Afbeelding
Bijzondere pennen stelen de show in Bibliotheek Giethoorn en Oldemarkt Steenwijkerland 15 uur geleden
 Jaydy Schonewille en Jolijn Liezen
Finales op Olympische kwalificatietoernooi voor zwemmers Steenwijk '34 Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Woningcorporaties geven antwoord op jouw vragen: Thema-avond georganiseerd door GroenLinks en PvdA Steenwijk 17 uur geleden
Afbeelding
Oscarwinnaar 'The Zone of Interest' bij Filmhuis Steenwijk Cultuur 21 uur geleden
Afbeelding
Koopjes in Steenwijk tijdens Zendemarkt en Voorjaarsbraderie: Voorjaarsbraderie uitgebreid met reuze klimattractie en glijbaan op de Markt Steenwijk gisteren
Sandra Lampe en Ronnie Venema
Voetbalvereniging d' Olde Veste '54 sluit met SC Heerenveen overeenkomst Sportief Partnerschap voor de jeugd Sport 18 apr, 20:54