Afbeelding
Foto: Logo Levende Tuin

Workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’

Steenwijk

STEENWIJK - Maak van je tuin een aantrekkelijke plek waar je echt graag komt. Met meer kleur en meer leven. Goed voor je gezondheid, de natuur en het klimaat. Voor wie daar wat hulp en inspiratie bij kan gebruiken, organiseert IK BEGIN op 22 juni en 2 juli een workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’ in het infopunt Duurzaam Doen in Steenwijk.

Onder leiding van Sandra van der Zwaag, eigenaar van Tuinontwerp De Groene Pen, en Magda Piessens, tuincoach van IK BEGIN, krijg je tips en voorbeelden om jouw tuin aantrekkelijker te maken. Voor jezelf en voor vogels, insecten en andere dieren.

Schets maken

“Het is een praktische workshop waarbij deelnemers in een aantal stappen een schets maken voor hun tuin en waar je leert welke onderdelen helpen om nog meer leven in de tuin te krijgen. We geven handige tips waarmee je direct aan de slag kunt als je thuiskomt. Ook deelnemers onderling weten elkaar vaak veel inspiratie te geven,” zegt docent Sandra van der Zwaag.

Waarom een levende tuin?

Een levende tuin is gezond voor je. Het kijken naar groen alleen al maakt je rustiger, slimmer en creatiever. Deze tuin is goed voor de natuur; ook kleine stukjes groen geven voedsel en beschutting aan dieren. Minder verharding draagt bij aan droge voeten. Bij heftige regenbuien zakt het water snel de grond in. Bomen, struiken en planten in de tuin zorgen voor verkoeling tijdens hittegolven.

Praktische informatie

De workshop is voor iedereen die groene vingers wil krijgen en in het bezit is van een tuin of tuintje. De workshops worden gegeven op 22 juni om 9.00 uur en op 2 juli om 10.00 uur en om 13.00 uur. Ze duren ongeveer 2,5 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Aanmelden kan hier.

Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 6 uur geleden
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk is derde in Gewestelijke Finale Sport 6 uur geleden
De gemeente wil het stationsgebied vergroenen
Geld van Rijk voor klimaatadaptatie: Voor versnelling en aanpassing leefomgeving aan weersextremen Steenwijkerland 11 uur geleden
Bijentuin
Bloeiende Bijentuin in Steenwijk telt twaalf verschillende soorten bijen Steenwijk 13 uur geleden
Afbeelding
Tentoonstelling 'Oerinzicht' bij dierenpark Taman Indonesia opent op zondag 28 april Cultuur 15 uur geleden
Cover van het boek 'Femicide', tot de dood ons scheidt'
Vanaf vandaag te zien: buitenexpositie FEMICIDE bij Toegangspoort Holtingerveld Westerveld 17 uur geleden
De Vijverhof
Deel Vijverhof tijdelijk opvanglocatie voor Oekraïners: Na renovatie 96 appartementen beschikbaar voor reguliere verhuur aan woningzoekenden Steenwijk 23 apr, 16:30
Ecoloog Joep Crombag
81.497 beterschapswensen voor natuur aangeboden in Den Haag Algemeen 23 apr, 16:00
Video over de Canondagen
Canondagen in Drenthe: Van fietsen langs de Koloniën van Weldadigheid tot meehelpen op de boerderij van een hunebedbouwer Steenwijkerland 23 apr, 14:37