Gerard Heinhuis met zijn één van zijn snelle duiven
Gerard Heinhuis met zijn één van zijn snelle duiven Foto: Aangeleverd

Gerard Heinhuis wint Koninginnenrit Sourdun

Sport

STEENWIJK - De duiven van de Steenwijker duivenmelkers hebben het afgelopen weekend het noordelijk luchtruim beheerst. Er stonden twee wedstrijden op het menu, een Fond en een Vitessevlucht waarbij het voor de coach altijd het dilemma is, welke duif speel ik op welke afstand. Het werd een feest voor de mannen en vrouwen uit ons gebied, waarbij het maar weer eens blijkt hoe sterk de duiven zijn, want er stond een stevige Noord Westenwind, kortom de wind op de kop.

Bij de Fond vlogen de duiven een gemiddelde afstand van 512 kilometer. Gerard Heinhuis wist een magistrale overwinning te pakken met zijn 739. Om 14.25 uur wist deze duif de Gagels te bereiken na 7 uur vliegen. Dit is niet alleen een regio-overwinning, maar ook nog eens de afdelingszege over 6674 duiven. Ook de 6e,7e en 9e plaats waren voor Heinhuis met maar liefst 6 duiven bij de eerste 20. Het zilver was voor Albert Timmerman. Ook hij pakte zilver binnen de afdeling. Peter Onrust was goed voor het brons, Fred Luchtmeijer eindigde op politie 4, Jan Nijboer veroverde de 5e stek, Berti Nijholt uit Oldemarkt de 8e plaats en Dolf Sommer maakt de top 10 vol.

Huzarenstukje

De Vitesse vlucht uit Weert werd een Peter Bruinenberg-show. De Steenwijker wist de overwinning te behalen, wat ook de 2e plaats betekende in de afdeling over meer dan 10.000 duiven. De duiven van Bruinenberg hadden wel erg veel zin om na 175 kilometer thuis te komen want met de 3e, 4e, 5e, 6e, 7e en de 10e plek was hij heel veel andere deelnemers te snel af. Peter Onrust bezette een prachtige 2e plaats, Nijholt een 8e en Bert Visser de 9e. Al met al een huzarenstukje dit weekend.

Door Jannes Mulder

Afbeelding
Nieuwe jassen voor jeugdleiders en jeugdtrainers van FC Oldemarkt Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Op 14 april gaat Aangepaste dienstregeling RRReis in Steenwijkerland 17 uur geleden
De selectie van Oranje Zwart in 2022
Voetbalvereniging Oranje Zwart viert 75 jarig jubileum Sport 27 mrt, 20:26