Side Table Singers
Side Table Singers Foto: Aangeleverd

Koor Side Table Singers zoekt tenoren

Cultuur

STEENWIJK - Side Table Singers is een meerstemmig kamerkoor, met zangers uit Steenwijk en de wijde omgeving. Het koor heeft een tekort aan tenoren en doet een oproep aan deze zangers om zich aan te sluiten.

Gezelligheid en plezier in het zingen staan voorop bij de Side Table Singers, maar het koor is ook best ambitieus en wil zich graag steeds verbeteren. Via zoom heeft de Side Table Singers een nieuwe dirigent gevonden, de inspirerende en enthousiaste Sippie Broersma. Onder haar bezielende leiding zijn de zangers en zangeressen eerder gezongen repertoire aan het ophalen en nieuw repertoire aan het instuderen. Dit variëreend van 15e-eeuwse madrigalen tot evergreens en werk van hedendaagse componisten. Vaak a capella, maar ook regelmatig met pianobegeleiding. Om het instuderen thuis te vergemakkelijken, heeft elk lid toegang tot een handig digitaal programma dat de verschillende partijen apart kan voorspelen.

Na veel zoomcontact in coronatijd, kan het koor gelukkig weer ‘live’ repeteren. Dat doet zij momenteel in De Veldkei, in Havelte, elke maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur.

Met open armen ontvangen

Nu de leden weer samen zingen, zijn zij op een probleem gestuit: de tenorgroep is wat klein en dreigt weg te vallen tussen de andere stemmen. Om de balans te verbeteren is de Side Table Singers op zoek naar tenoren die mee willen zingen. “Dus, als je plezier hebt in zingen en graag met ons mee wil repeteren, kijk dan op onze website (sidetablesingers - Home)  voor meer informatie over het koor, en neem contact op via info@sidetablesingers.nl. Je wordt met open armen ontvangen,” aldus de Side Table Singers.

Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 10 uur geleden
Afbeelding
Oorlogsbom op Holtingerveld onschadelijk gemaakt Westerveld Insta-Dekop 11 uur geleden
Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 12 uur geleden
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk is derde in Gewestelijke Finale Sport 12 uur geleden
De gemeente wil het stationsgebied vergroenen
Geld van Rijk voor klimaatadaptatie: Voor versnelling en aanpassing leefomgeving aan weersextremen Steenwijkerland 18 uur geleden
Bijentuin
Bloeiende Bijentuin in Steenwijk telt twaalf verschillende soorten bijen Steenwijk 20 uur geleden