De nieuwe woonplaats van Michelle en Lukas
De nieuwe woonplaats van Michelle en Lukas Foto: Lukas de Vries

Column van Michelle de Jonge: Australië, wat ben je koud!

· leestijd 1 minuut Column

Michelle de Jonge en Lukas de Vries uit Steenwijk maken een grote reis. Dit keer vertellen ze over hun hernieuwde kennismaking met Australië. 

Australië, wat ben je koud! Nou ja, Victoria. Ik weet dondersgoed dat je de warmte hier in dit gigantische land ook op kunt zoeken, maar we zijn terug in Victoria. Waarom, terwijl de winter zich aandient? Tja, het was qua werk gewoonweg het makkelijkst. We hebben in deze regio onze connecties van de vorige keer. Via onze vorige manager zijn we in contact gekomen met Jason. Hij kon ons wel goed gebruiken, zei hij. En zo waren onze jobs geregeld. We gaan weer werken op een melkveehouderij! We hebben onze dagen in Melbourne ingevuld met het aanschaffen van een Australische simkaart, het openen van een bankrekening en het kopen van wat warme kleding. Ook zijn we er in dit korte tijdsbestek in geslaagd een auto te vinden, en dus zijn we nu de trotse eigenaren van een Mazda Tribute! In Australië is het heel normaal dat wanneer je werkt in afgelegen gebieden, er een huis bij wordt aangeboden. Onze nieuwe tijdelijke woonplaats, Clydebank, ligt op zo’n drie uur rijden van Melbourne.

Boerderij

Als we aankomen bij het opgekregen adres, zien we direct dat ons nieuwe huis op slechts 150 meter van de boerderij ligt. In de verste verte geen buren te bekennen. Het is niks nieuws voor ons. Zo zag ons leven er drie jaar terug in Australië ook uit.

We nemen vast een kijkje in ons nieuwe optrekje. Een groot huis dat bestaat uit vier slaapkamers. Maar het is nog compleet leeg. Wel is er nieuw tapijt gelegd en zijn de muren voorzien van een fris likje verf.

Let’s do this!

Na een half uur komt Jason het erf op gereden. Al na een paar minuten weet ik zeker dat we te maken hebben met een aardige man. We besteden onze middag met het aanschaffen van spullen voor ons huis. Oh, of we morgenochtend direct kunnen beginnen. Om half 5. Tja. Daarvoor zijn we hier gekomen, hè. Let’s do this!

Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 10 uur geleden
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk is derde in Gewestelijke Finale Sport 10 uur geleden
De gemeente wil het stationsgebied vergroenen
Geld van Rijk voor klimaatadaptatie: Voor versnelling en aanpassing leefomgeving aan weersextremen Steenwijkerland 15 uur geleden
Bijentuin
Bloeiende Bijentuin in Steenwijk telt twaalf verschillende soorten bijen Steenwijk 17 uur geleden
Afbeelding
Tentoonstelling 'Oerinzicht' bij dierenpark Taman Indonesia opent op zondag 28 april Cultuur 19 uur geleden
Cover van het boek 'Femicide', tot de dood ons scheidt'
Vanaf vandaag te zien: buitenexpositie FEMICIDE bij Toegangspoort Holtingerveld Westerveld 21 uur geleden
De Vijverhof
Deel Vijverhof tijdelijk opvanglocatie voor Oekraïners: Na renovatie 96 appartementen beschikbaar voor reguliere verhuur aan woningzoekenden Steenwijk 23 apr, 16:30
Ecoloog Joep Crombag
81.497 beterschapswensen voor natuur aangeboden in Den Haag Algemeen 23 apr, 16:00
Video over de Canondagen
Canondagen in Drenthe: Van fietsen langs de Koloniën van Weldadigheid tot meehelpen op de boerderij van een hunebedbouwer Steenwijkerland 23 apr, 14:37