Jeannette en Rob
Jeannette en Rob Foto: Letty Bonsma

Winnaars tvprogramma Bed & Breakfast: Vrolijkheid en luxe bij Bed & Breakfast Klein Beeckesteijn

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

DE BULT - Met veel fantasie en vrolijkheid hebben Jeanette en Rob Steijn aan de Bultweg een echte beleefplek gecreëerd. Op 7000 m2 maak je een boswandeling in het spreukjesbos, zie je de reetjes in het weiland, neem je plaats aan de beachbar en kijk je uit over een heus strand aan de zwemvijver. Overnachten in Bed & Breakfast Klein Beeckesteijn is niet alleen een luxe vakantie, maar gewoon een feestje. Op 13 mei zijn ze op televisie geweest in het programma Bed & Breakfast.

Twee jaar geleden kochten Rob en Jeanette de woning aan de Bultweg. Ze begonnen met een grondige verbouwing van de woning en het aanleggen van hun droomtuin. Toen waren de paardenstallen aan de beurt. Het gebouw werd goed geïsoleerd en er werden twee Bed en Breakfast kamers gecreëerd. Voor de inrichting kwamen ze in contact met de net afgestudeerde Senna Boven (SB Meubels in Steenwijk). Hij ontwierp schitterende meubels van steigerhout, naturel voor de boskamer en met whitewash passend in de strandkamer.

Duurzaamheid

Rob en Jeanette houden van luxe maar vinden duurzaamheid erg belangrijk. Ter compensatie van al het hout dat gebruikt is voor de verbouw hebben ze in de tuin veel bomen geplant. Het water van de hottub in de outdoor living wordt via een zelf aangelegd irrigatiesysteem gebruikt voor de bloemenwal. En wegwerpverpakkingen worden gemeden.

De hele verbouwing vond plaats in de coronaperiode waarin veel spanning was om de beschikbaarheid van materialen. Het leek wel “Ik vertrek” zegt Jeanette lachend. Maar de deadline van 13 augustus 2021 werd gehaald en vanaf dat moment hebben ze gasten.

Vol enthousiasme deelde Jeanette op Facebook en Instagram foto’s van hun mooie vakantieplek. Al na drie weken nam Omroep Max contact op of ze niet mee wilden doen met het programma Bed & Breakfast.

Omroep Max

Vol enthousiasme deelde Jeanette op Facebook en Instagram foto’s van hun mooie vakantieplek. Al na drie weken nam Omroep Max contact op of ze niet mee wilden doen met het programma Bed & Breakfast. “Tijdens de verbouwing hebben we elkaar die vraag wel eens gesteld, maar dat leek nog zo ver weg.” De beslissing was snel genomen, een mooie kans om de B&B op de kaart te zetten en een bijzondere avontuur.

Dik gewonnen

Begin oktober was het al zover, zes intensieve dagen. “Het is een beetje een kneuterig programma met vaste scènes. We waren bang dat de spontaniteit weg zou zijn, opnames die op opnieuw moesten, de nachtzoen in scène gezet. Maar alles was mooi gemonteerd. En de ochtend was echt hoor, net wakker staan ze met de grote camera’s voor je neus.” Ze kregen 121% van de vraagprijs, uniek en dik gewonnen dus.

Gezocht: Iceman

Jeanette praat aan een stuk door, over de aflevering, haar leuke kledingwinkel Abito en de vele ideeën voor de B&B. “Misschien kunnen we nog een oproep doen. Afgelopen winter zagen we enkele gasten dippen in de vijver. Het lijkt me leuk een Iceman- of Wim Hofman-arrangement aan te bieden. Daarvoor zoek ik nog iemand die tijd en kennis heeft om de gasten te begeleiden om de krachten van koude training, ademhaling en mindset/focus te leren kennen.”

Nieuwsgierig geworden? Kijk eens op de website www.bnbkbs.nl.

Door Alida Boersma

De avond van BGL is goed bezocht
BuitenGewoon Leefbaar organiseert succesvolle thema-avond over alcohol en drugs in Steenwijkerland Algemeen 8 uur geleden
Ina Haveman -
Raadspraat deel zes door Ina Haveman Politiek 10 uur geleden
Riet is wintergoud
Meer inzicht in wisselende waterpeilen nodig voor natuuropgave De Wieden Steenwijkerland 12 uur geleden
Het verloren transport
Laatste film van dit seizoen: 'Het verloren transport' in Filmhuis Oldemarkt Cultuur 14 uur geleden
Wilma Wuite met haar boek 'IJskelder'
Wilma Wuite uit Giethoorn staat op shortlist The Indie Awards: 'Ik ben flabbergasted' Cultuur Insta-Dekop 15 apr, 20:26
Afbeelding
Acro dames SV Giethoorn SE door naar halve finale NK Sport 15 apr, 17:18