Erwin van Luik speelde 500 wedstrijden voor Olde Veste
Erwin van Luik speelde 500 wedstrijden voor Olde Veste Foto: Aangeleverd

Mannenvoetbal op zaterdag: afscheid Erwin van Luik

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJKERLAND - Voor VHK en Steenwijk krijgt het seizoen nog een staartje. Beide ploegen mogen via de nacompetitie proberen om promotie af te dwingen. Voor alle andere spelers en trainer is de vakantie aangebroken.

Zaterdag eerste klasse E

Olde Veste – FC Burgum 3-0 

Jeffrey Dijkstra, Juules Kwant en Hessel Eikelboom maakten het feest in de laatste wedstrijd van deze competitie compleet. Door de overwinning pakte OV ook nog even de derde periodetitel mee en werd Jeffrey Dijkstra topscoorder van de eerste klasse E met 18 treffers. Kort voor het einde van de wedstrijd werd er afscheid genomen van Erwin van Luik. Het boegbeeld van OV speelde 500 wedstrijden in het eerste elftal van de club.

Derde klasse A

DWP - Willemsoord: afgelast

De gifbeker moest helemaal leeg voor Willemsoord want het had geen spelers genoeg om het duel tegen DWP te spelen.

Vierde klasse D (Oost)

VHK – ‘s Heerenbroek 3-3 (1-0) 

Voor de neutrale toeschouwer werd het duel een spektakel. Maar voor de supporters van beide clubs nagelbijten. VHK kwam drie maal op voorsprong door treffers van Roy Rook en twee maal Edward Rook. De 3-2 viel vier minuten voor tijd en daarmee leek het er op dat VHK de fel begeerde punten pakte. Maar in de blessuretijd wisten de bezoekers alsnog gelijk te maken. Door het gelijkspel moet VHK op 11 juni thuis aantreden tegen Blauw Wit 66 uit Holten.

Vijfde klasse G

SVBS 77 - Steenwijk 0-1 (0-0) 

Maarten de Graaf bleek goud waard voor vv Steenwijk. De 19-jarige speler wist een kwartier voor tijd de enige treffer van de wedstrijd te maken en zo de club naar de nacompetitie te helpen.

In de eerste ronde van de nacompetitie, op 11 juni, treft Steenwijk in een uitwedstrijd Eastermar. Het betreft hier de nummer twee, en winnaar van de eerste periode, uit de vijfde klasse C. Het aantal wedstrijden in deze nacompetitie bedraagt 3.

Blokzijl – Steenwijker Boys 0-4 

Via treffers van Gerald Kloeten en Tim Grasmeijer, die beiden twee maal scoorden, wist de Boys met 4-0 te winnen. Daarmee wist de Boys in punten gelijk te eindigen als Steenwijk. Maar het negatieve doelsaldo maakt dat Steenwijker Boys de nacompetitie misloopt.

Afbeelding
Bijzondere pennen stelen de show in Bibliotheek Giethoorn en Oldemarkt Steenwijkerland 14 uur geleden
 Jaydy Schonewille en Jolijn Liezen
Finales op Olympische kwalificatietoernooi voor zwemmers Steenwijk '34 Sport 14 uur geleden
Afbeelding
Woningcorporaties geven antwoord op jouw vragen: Thema-avond georganiseerd door GroenLinks en PvdA Steenwijk 16 uur geleden
Afbeelding
Oscarwinnaar 'The Zone of Interest' bij Filmhuis Steenwijk Cultuur 20 uur geleden
Afbeelding
Koopjes in Steenwijk tijdens Zendemarkt en Voorjaarsbraderie: Voorjaarsbraderie uitgebreid met reuze klimattractie en glijbaan op de Markt Steenwijk 23 uur geleden
Sandra Lampe en Ronnie Venema
Voetbalvereniging d' Olde Veste '54 sluit met SC Heerenveen overeenkomst Sportief Partnerschap voor de jeugd Sport 18 apr, 20:54