Djembeles
Djembeles Foto: Aangeleverd

Positieve Gezondheid en Djembéworkshop voor de jonge mantelzorgers

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - Zaterdag 4 juni hebben jonge mantelzorgers uit heel Steenwijkerland hun seizoen afgesloten in De Buze in Steenwijk. Ieder jaar is het van 1 tot en met 7 juni de ‘Week van de Jonge Mantelzorger’, dus reden genoeg voor een supertoffe bijeenkomst voor jonge mantelzorgers in de basisschoolleeftijd. De middag werd georganiseerd vanuit welzijnsorganisatie Sociaal Werk De Kop. 

“Jonge Mantelzorgers en Positieve Gezondheid daar wilde Sociaal Werk De Kop wel wat mee in deze Week van de Jonge Mantelzorger en dat inspireerde ons om samen met de stagiaires Maurits en Nina het Positieve Gezondheid Spel te bedenken,” aldus Paula Bierma van Sociaal Werk De Kop. Met spinnenwebben vol spinnen en lieveheersbeestjes, stoepkrijt, het tafelkleed en de dobbelstenen. Vragen als: ‘Vind je het fijn op school?’, ‘Wat is je lievelingseten?’, ‘Hou je van sport?’ leverde waardevolle gesprekken op over blij zijn met je vrienden, een fijne plek hebben om te wonen en wel of niet genoeg zakgeld krijgen, maar ook over kleine en grote zorgen en waar je dan hulp kan vragen. Een bijzondere middag, waarbij ook Trijn Jongman als wethouder van onder meer zorg en welzijn aansloot, meedeed en met de jonge mantelzorgers sprak. 

Djembé workshop

Heleen Groen verzorgde vervolgens een energieke djembé workshop, waarmee het seizoen oorverdovend werd afgesloten. Na anderhalf uur was er al mooi muziekstuk ingestudeerd, door de groep jonge mantelzorgers in de leeftijd van 5 tot en met 13. Een oplaadmiddag, waar de energie van af spatte! 

Meer weten over jonge mantelzorgers?

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren tot en met 18 jaar die opgroeien met een familielid dat chronisch ziek of gehandicapt is of een psychische aandoening heeft. Dit geldt voor één op de vier kinderen. Deze situatie heeft soms best impact op hun leven en daarom organiseert Sociaal Werk De Kop met regelmaat een activiteit vanuit Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland voor deze kinderen. Ben jij of ken jij een jonge mantelzorger, dan ben je van harte welkom om aan te sluiten. De jonge mantelzorgers zijn ook te vinden op facebook, https://www.facebook.com/jongemantelzorgerssteenwijkerland. Meer info over mantelzorg en mantelzorgondersteuning (voor alle leeftijden) is te vinden via www.sociaalwerkdekop.nl of bellen met 0521-745080.

Jonge mantelzorgondersteuners vanuit Tinten: Milena Oldenziel, Paula Bierma en Maran Oosterloo
Djembeles
Spinnenweb stoepkrijt
De gemeente wil het stationsgebied vergroenen
Geld van Rijk voor klimaatadaptatie: Voor versnelling en aanpassing leefomgeving aan weersextremen Steenwijkerland gisteren
Bijentuin
Bloeiende Bijentuin in Steenwijk telt twaalf verschillende soorten bijen Steenwijk 24 apr, 13:30
Afbeelding
Tentoonstelling 'Oerinzicht' bij dierenpark Taman Indonesia opent op zondag 28 april Cultuur 24 apr, 11:30