Afbeelding
Foto: Poster snelheidscampagne

Gemeente Westerveld steunt snelheidscampagne om hardrijders in Drenthe te verminderen

· leestijd 1 minuut Westerveld

WESTERVELD - Wie in Drenthe woont of er regelmatig komt, weet het als geen ander: Drenthe is prachtig. Toch ‘sjeezen’ we er met z’n allen vaak snel doorheen. Dat is gevaarlijk, want het is weer druk op straat. Voetgangers, fietsers, scooters, automobilisten, maar ook spelende kinderen. Daarnaast is het zonde, want Drenthe is zo mooi. Dus hoog tijd om bestuurders te wijzen op de rijsnelheid. Daarom voeren de Drentse overheden gezamenlijk campagne.

Kalm aan

Tijdens de buitenspeeldag op vrijdag 10 juni geeft wethouder Henk Doeven om 15.00 uur het officiële startschot voor de campagne in de gemeente Westerveld. Hij bezoekt het Kerkpad in Diever waar tal van leuke activiteiten voor de basisschoolkinderen van Diever worden georganiseerd. Om aandacht te vragen voor de onveiligheidsgevoelens van bewoners en verkeersdeelnemers in de gemeente, zal de wethouder de oproep ‘Kalm aan’ op het wegdek spuiten.  

Snelheidsmetingen

Ook elders in Drenthe klagen inwoners over hardrijders in de buurt. Uit onderzoek van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid blijkt ook dat de rijsnelheden in Drenthe te hoog liggen. Dat draagt bij aan onveilige situaties op Drentse wegen. Daarom organiseert Veilig Verkeer Nederland snelheidsmetingen met laserguns waarbij bestuurders worden aangesproken op hun snelheid. Vrijwilligers van VVN voeren de snelheidsmetingen uit op vijftig locaties, in alle Drentse gemeenten. In de gemeente Westerveld zijn hiervoor vier locaties aangewezen. Deze provinciale actie gaat vanaf 8 juni van start.

Opfrissen kennis

De Mobiliteitsraad Drenthe (voorheen Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe) wil het aantal hardrijders verminderen en wil met de snelheidscampagne aandacht vragen voor rijsnelheden in het verkeer. Het is soms lastig om te weten en onthouden hoe hard je ergens mag rijden. Daarom heeft de Mobiliteitsraad de website www.snelhedenindrenthe.nl ontwikkeld. Op deze website lees je welke snelheidslimieten gelden bij verschillende wegen. Zo zie je, beleef je en geniet je meer van de omgeving!

Organisatie

De snelheidscampagne is een initiatief van de Mobiliteitsraad Drenthe in samenwerking met de Drentse gemeenten, politie en Veilig Verkeer Nederland. Onder het motto Samen richting Nul verkeersslachtoffers werken zij samen aan de verkeersveiligheid in Drenthe.

Afbeelding
Werkoverleg organisatoren
Vrijwilligers Congres in Vollehoven: 'Graag trekken we een blik met vrijwilligers voor jullie open' Steenwijkerland 3 uur geleden
Sjef Damhuis bij het graf van Renze de Ruiter
Vanwege grote belangstelling tweede lezing Sjef Damhuis op 29 april over Einsatzkommando van Steenwijk Steenwijkerland 14 uur geleden
Olde Veste - Jubbega eindigde op 21 januari in 4-0
Jubbega trekt zich terug uit competitie: Olde Veste zakt naar tweede plaats Sport 15 uur geleden
Piet Bijker in actie als scheidsrechter bij de jeugd -
Kopduel met scheidsrechter Piet Bijker: 'Nog nooit een wedstrijd hoeven staken' Met vijf foto's 17 uur geleden
Mirjam Remijnse met haar favoriete werk
Expositie Mirjam Remijnse in Infopunt Duurzaam Doen Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
De 17e editie van Wandelfestijn St. Christoffel Steenwijkerwold is op donderdag 9 mei Sport 18 uur geleden