Han Evers won al eens de Anne Beeltje Cultuurprijs
Han Evers won al eens de Anne Beeltje Cultuurprijs Foto: Ina Kok

Oproep: aanmelden kandidaten voor de Anne Beeltje Cultuurprijs 2022

Steenwijkerland

STEENWIJKERLAND - In 2022 wordt voor de zesde keer de Anne Beeltje Cultuurprijs uitgereikt. De prijs is bedoeld voor een persoon, organisatie of groep die een belangrijke bijdrage leverde aan het culturele leven van Steenwijkerland. Het gaat om culturele prestaties op het gebied van de beeldende kunst en het gebied van de podiumkunsten.

De Anne Beeltje Cultuurprijs is door de gemeente Steenwijkerland en de Lions Club Steenwijk in het leven geroepen als eerbetoon aan de in 2008 overleden oud cultuurwethouder Anne Beeltje. Eerder wonnen Wim Hey, Claartje van Dokkum, Theatergroep Sjeu, Jan Toor en Han Evers deze prestigieuze prijs.

De prijs bestaat uit een oorkonde en een door de gemeente Steenwijkerland en de Lionsclub Steenwijk beschikbaar gesteld bedrag van € 2.000. Pia en Anne Beeltje, kinderen van wijlen de heer Anne Beeltje, lieten Inge Jonkers een schaal maken voor de winnaar.

Kandidaten aanmelden tot 15 augustus

Kent u een persoon, organisatie of groep die zich heeft ingezet voor het culturele leven in Steenwijkerland? Of wilt u zelf de Cultuurprijs in de wacht slepen? Mailt u dan uw gemotiveerde aanmelding naar annebeeltjecultuurprijs@gmail.com of stuur deze per post aan de juryvoorzitter: de heer Folkert Jellesma, Oosterhoek 25, 8334 RD Tuk. Aanmelden van kandidaten kan tot 15 augustus. De volledige tekst van het reglement van de cultuurprijs en verdere informatie zijn te verkrijgen bij de heer Pieter Bosch, telefoon: 0521-511017, pieterbosch@ziggo.nl.

Uitreiking prijs tijdens Kopje Cultuur

De jury, bestaande uit Marian Sprenkeler, Folkert Jellesma en Harm Prinsen, kiest uit de aanmeldingen de winnaar. De prijs wordt op 9 september 2022 tijdens Kopje Cultuur uitgereikt.

Wilfried Godschalk behaalt de beste persoonlijk moyenne
Overduidelijke overwinning van team Boeve Afbouw in derby tegen BV Steenwijk Sport 6 uur geleden
Afbeelding
Groot feest met "Die Dorfplatzmuzikanten" in de Veldkei Cultuur 6 uur geleden
De Zeeklank met dirigent Johan Bredewout
Interview: Johan Bredewout is veertig jaar dirigent van Christelijk Gemengd Koor De Zeeklank Cultuur 9 uur geleden
Afbeelding
Moment Design Collectief viert nieuwe naam Feel it! met gratis fotosessies Steenwijkerland 10 uur geleden
Afbeelding
Eerbetoon ter gelegenheid van 80e verjaardag: Overzichtstentoonstelling fotograaf Rutger ten Broeke uit Baarlo bij Museum Hilversum Cultuur 11 uur geleden
Werkoverleg organisatoren
Vrijwilligers Congres in Vollehoven: 'Graag trekken we een blik met vrijwilligers voor jullie open' Steenwijkerland 13 uur geleden
Sjef Damhuis bij het graf van Renze de Ruiter
Vanwege grote belangstelling tweede lezing Sjef Damhuis op 29 april over Einsatzkommando van Steenwijk Steenwijkerland gisteren
Piet Bijker in actie als scheidsrechter bij de jeugd -
Kopduel met scheidsrechter Piet Bijker: 'Nog nooit een wedstrijd hoeven staken' Met vijf foto's 17 apr, 18:00
Mirjam Remijnse met haar favoriete werk
Expositie Mirjam Remijnse in Infopunt Duurzaam Doen Cultuur 17 apr, 17:04