Afbeelding
Foto: Logo Atelierroute Steenwijkerland

Atelierroute Weerribben-Wieden op 1 en 2 oktober 2022

· leestijd 1 minuut Cultuur

STEENWIJKERLAND - De Atelierroute Weerribben-Wieden is dit jaar op 1 en 2 oktober. Beeldend kunstenaars, die mee willen doen, kunnen zich vanaf heden inschrijven. De organisatie is weer in handen van de Kunstkring Steenwijkerland. 

De 28 aangesloten kunstenaars van de Atelierroute willen hiermee hun bijdrage leveren aan het verbeteren van het culturele klimaat in Steenwijkerland. De Atelieroute is door zijn laagdrempeligheid (’Loop gewoon eens even binnen’) een gemakkelijke manier voor de inwoners van Steenwijkerland, maar zeker ook voor bezoekers van elders, om met kunst en de makers ervan in contact te komen. 

Vorig jaar was deze Atelierroute een groot succes: bijna 50 kunstenaars deden mee en er waren over de duizend bezoekers. De meesten uit Steenwijkerland maar ook van ver daarbuiten. De belangstelling, ook van buiten de gemeentegrenzen, neemt ieder jaar toe. Voor de kunstenaars uit Steenwijkerland is deze Atelierroute een goede gelegenheid hun naamsbekendheid te vergroten en hun werk en werkwijze te presenteren aan hun relaties en aan het grote publiek. Ook kunstenaars, die hun atelier niet kunnen of willen openstellen, kunnen meedoen, als gastkunstenaar in het atelier van één van de andere deelnemers. 

Kulturhus Giethoorn

Kunstkring Steenwijkerland en het Kulturhus Giethoorn bieden bovendien aan alle deelnemende kunstenaars de gelegenheid de hele maand oktober te exposeren in het Kulturhus. Zonder extra kosten. De officiële opening van de Atelierroute en de expositie zal plaats vinden op vrijdag 30 september om 19.30 uur. Het inschrijfgeld is € 40 en voor leden van de Kunstkring € 35. Een groot deel van dit bedrag zal worden gebruikt voor publiciteit rondom dit evenement. 

De uiterste datum van inschrijving is 25 juli 2022. Voor meer informatie: www.atelierrouteweerribbenwieden.nl. Voor aanmelden: zie de aanmeldknop op deze website.

Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 10 uur geleden
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk is derde in Gewestelijke Finale Sport 10 uur geleden
De gemeente wil het stationsgebied vergroenen
Geld van Rijk voor klimaatadaptatie: Voor versnelling en aanpassing leefomgeving aan weersextremen Steenwijkerland 15 uur geleden
Bijentuin
Bloeiende Bijentuin in Steenwijk telt twaalf verschillende soorten bijen Steenwijk 17 uur geleden
Afbeelding
Tentoonstelling 'Oerinzicht' bij dierenpark Taman Indonesia opent op zondag 28 april Cultuur 19 uur geleden
Cover van het boek 'Femicide', tot de dood ons scheidt'
Vanaf vandaag te zien: buitenexpositie FEMICIDE bij Toegangspoort Holtingerveld Westerveld 21 uur geleden
De Vijverhof
Deel Vijverhof tijdelijk opvanglocatie voor Oekraïners: Na renovatie 96 appartementen beschikbaar voor reguliere verhuur aan woningzoekenden Steenwijk 23 apr, 16:30
Ecoloog Joep Crombag
81.497 beterschapswensen voor natuur aangeboden in Den Haag Algemeen 23 apr, 16:00
Video over de Canondagen
Canondagen in Drenthe: Van fietsen langs de Koloniën van Weldadigheid tot meehelpen op de boerderij van een hunebedbouwer Steenwijkerland 23 apr, 14:37