VHK is een ronde verder
VHK is een ronde verder Foto: Bertus Rook

VHK, Steenwijk en Kuinre naar volgende ronde nacompetitie

· leestijd 2 minuten Sport

STEENWIJKERLAND - Wisselde successen bij de ploegen uit Steenwijkerland in de nacompetitie. Waar VHK en Steenwijk zaterdag de volgende ronde wisten te halen, spelen Steenwijkerwold en Oldemarkt volgend seizoen gewoon weer in de vertrouwde omgeving van de derde klasse. Kuinre deed het ook uitstekend. Het won op eigen veld met 2-1 en mag daardoor nog dromen van de stap naar de zondag vierde klasse. Voor VHK gaat het verhaal van de nacompetitie dinsdagavond verder, terwijl Steenwijk volgende week zaterdag in Akkrum zal moeten gaan proberen de stap naar de vierde klasse te maken. Kuinre en BEW komen volgende week ook in actie

VHK – Blauw Wit 66 2-0

De supporters van de club uit Sint Jansklooster kregen een spannende wedstrijd voorgeschoteld. Maar dat had alles te maken met het feit dat VHK de kansen niet afmaakte. In de openingsfase hadden de bezoekers wel het merendeel van het balbezit en daarbij een aantal gevaarlijke corners. Maar het eerste opwindende feit voor de eigen aanhang was een schot van Jac Rook op de lat. Vervolgens wist ook Ryan Stam niet doeltreffend uit te halen. Na de rust veranderde er weinig want de bezoekers deden af en toe wel van zich spreken maar de grote mogelijkheden waren er voor VHK. Edward Rook leek het bal te openen maar ook deze keer was er geen succes. Kort na een uur spelen was het wel raak. Edward rook gaf de bal voor en Ryan Stam was de gevierde man 1-0. Vijf minuten later nam VHK een voorproefje op de feestvreugde doordat Jurriën Visser een corner binnen kopte. In het restant kreeg VHK de mogelijkheden om deze eerste wedstrijd van de nacompetitie in duidelijke cijfers om te zetten maar het bleef, ondanks de kansen, bij 2-0. Voor Blauw Wit 66 is hiermee het seizoen ten einde terwijl VHK dinsdag op bezoek gaat bij ‘s Heerenbroek.

Eastermar – Steenwijk 1-2

Steenwijk heeft de volgende ronde van de nacompetitie weten te halen. Na een 1-0 achterstand wist Maarten de Graaf Steenwijk langszij te brengen. In de slotfase was Jesmer Boxum die de ploeg van trainer Kees de Jong aan de winst hielp. Door de winst gaat Steenwijk door naar de finaleronde van de nacompetitie. Deze wedstrijden worden gespeeld op neutraal terrein van vv Akkrum . Ouwe Syl zal daarin de tegenstander zijn. Na in de laatste 10 minuten een achterstand van 2-0 te hebben weggewerkt wist Ouwe Syl in de strafschoppenserie de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Sellingen Steenwijkerwold 3-0 (1-0)

Een vroege achterstand heeft Steenwijkerwold in de eerste wedstrijd van de nacompetitie achtervolgd. Na vijf minuten spelen wist Arjan Heeres de score te openen. Daardoor moest Steenwijkerwold al snel in de achtervolging. Uiteindelijk werd het een 3-0 nederlaag waardoor alle ogen richting volgend seizoen kunnen. Dat is niet het geval voor het tweede elftal. De ploeg van trainer Bert Otten won met 4-0 van Jubbega. Daardoor kan het volgende week een gooi doen naar promotie naar de reserve hoofdklasse.

HOC – Oldemarkt 3-1

Een doelpunt vlak voor de rust en een strafschop er vlak na bezegelde het lot van Oldemarkt in de nacompetitie. De thuisclub uit Odoorn kwam al snel op voorsprong maar deze achterstand werd door Wouter van der Vegt ongedaan gemaakt. Vervolgens was de thuisclub efficiënt en won terecht

Kuinre – Houtigehage 2-1

Kuinre heeft nog één wedstrijd tegen Tijnje voor de boeg om de stap naar de vierde klasse te maken. In eigen huis won het zondagmiddag de eerste wedstrijd met 2-1. Voor de rust kwamen de bezoekers nog wel op voorsprong maar een goed genomen strafschop van sander Pit betekende de gelijkmaker. Arnold Koole, na een mooie aanval, bleek het goudhaantje. Al had de maker van de 2-1 wel de hulp nodig van medespeler Arjan Vogelaar. De Kuinre doelman stopte in de slotfase een strafschop.