De beide kampioenen
De beide kampioenen Foto: Gerrie van der Hogen

Geslaagd Folkert Munsterman Toernooi in Steenwijkerwold

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJKERWOLD - “Het is best moeilijk geweest om het na de coronaperiode weer op te pakken. Maar het is een fanatisch weekeinde geweest,“ gaf Demi Mosterman met een brede glimlach na afloop van het geslaagde Folkert Munsterman Toernooi aan. 

Dat alles met een moeilijke aanloop. Teams die op het laatste moment afzegden en twee elftallen van Steenwijkerwold die zondag nacompetitie moesten spelen. “Daardoor moesten we de veldindeling veranderen. Op het hoofdveld speelde het tweede, terwijl op veld zes allemaal stenen lagen. Maar goed. Iets improviseren en dan komt het wel goed.” Het bleek ook wel want het driedaagse evenement, vanaf nu officieel vernoemd naar de in 2018 overleden Folkert Munsterman, staat als een huis. 

Rein Gaal en Team Pils winnen

Op de vrijdagavond was er voor de oudgedienden de gelegenheid om de beentjes nog even te strekken tijdens het 7 tegen 7 toernooi. Bar Saantje was daarbij de sterkste van de in totaal zeven teams. Zaterdag vanaf 10.00 uur was de start van het grote toernooi. “We hebben met twaalf vrouwenteams en 14 herenteams de maximale inschrijving. Groter kan het echt niet,” aldus Demi Mosterman. De organisatie had geen beter weekeinde kunnen kiezen want tijdens de zaterdag was het heerlijk voetbalweer. Voor veel deelnemers van het voetbalevenement was het zondag wat moeilijker en niet alleen vanwege het warme weer. The Moonshine Rambles, een band met lokale artiesten, had zaterdagavond het dak van Café Gelderingen en de gevolgen daarvan waren zondagmorgen vroeg duidelijk zichtbaar. 

Uiteindelijk bleken het de lokale teams te zijn die met de prijzen aan de haal gingen. Schoonmaakbedrijf Rein Gaal, een elftal met een hoog Olde Veste gehalte, wist uiteindelijk de herenfinale te winnen van titelverdediger Winkel. Bij de dames ging de hoofdprijs naar Team Pils uit de Basse. Tijdens de afsluitende avond in Café Gelderingen kregen Hessel Eikelboom en Britt Kuiper de prijs als beste speler en speelster van het toernooi overhandigd. Café Gelderingen kreeg de prijs voor sportiefste ploeg.

Team Pils wint bij de vrouwen
Team Rein Gaal wint bij de mannen
Een punter in aanbouw op de werf van de familie Schreur
200.000 euro voor nieuw Experience Center in Giethoorn Steenwijkerland 5 uur geleden
Blokkentest
Gratis fittesten voor 55+ers in Steenwijkerland Steenwijkerland 6 uur geleden
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster 15 insectenhotels in Steenwijkerland Steenwijkerland 7 uur geleden
Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop gisteren
Afbeelding
Oorlogsbom op Holtingerveld onschadelijk gemaakt Westerveld Insta-Dekop 24 apr, 21:34
Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 24 apr, 20:47