Wethouder Henk Doeven zette een boodschap voor de weggebruikers op het wegdek van het Kerkpad
Wethouder Henk Doeven zette een boodschap voor de weggebruikers op het wegdek van het Kerkpad Foto: Gemeente Westerveld

Veel gezelligheid tijdens de buitenspeeldag in Diever

· leestijd 1 minuut Algemeen


DIEVER - Afgelopen vrijdag vond na tijden van corona gelukkig weer de Buitenspeeldag in Diever plaats. Vele kinderen kwamen naar de Beweegtuin aan het Kerkpad, alwaar de organisatie een kinderspeelparadijs gecreëerd had met springkussens, een stormbaan, een loterij en gezonde drankjes en snacks.

Kalm aan

Veilig kunnen buitenspelen is belangrijk voor kinderen. Mede daarom steunt de gemeente Westerveld de snelheidscampagne om hardrijders in Drenthe te verminderen. Ook in de Westerveldse dorpskernen wordt vaak te hard gereden. Wethouder Henk Doeven bracht een bezoekje aan de buitenspeeldag en zette een boodschap voor de weggebruikers op het wegdek van het Kerkpad: Kalm aan. Hiermee vraagt de gemeente aandacht voor de onveiligheidsgevoelens van de bewoners en verkeersdeelnemers in de gemeente.

Wethouder Doeven richtte kort het woord tot alle aanwezigen: “Mijn complimenten aan de organisatie die deze middag geheel vrijwillig hebben opgezet en hier alles in goede banen leiden. Het is een groot succes en prachtig om zoveel blije kinderen te zien. Buitenspelen is leuk en gezond voor kinderen. Daarom vraag ik iedereen die aan het verkeer deelneemt, denk aan uw snelheid. Op die manier kunnen de kinderen veilig buitenspelen, nu maar ook in de toekomst, hier en ook op andere plaatsen in de gemeente.”

Snelheidsmetingen

Ook elders in Drenthe klagen inwoners over hardrijders in de buurt. Uit onderzoek van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid blijkt ook dat de rijsnelheden in Drenthe te hoog liggen. Dat draagt bij aan onveilige situaties op Drentse wegen. Daarom organiseert Veilig Verkeer Nederland snelheidsmetingen met laserguns waarbij bestuurders worden aangesproken op hun snelheid. Vrijwilligers van VVN voeren de snelheidsmetingen uit op vijftig locaties, in alle Drentse gemeenten. In de gemeente Westerveld zijn hiervoor vier locaties aangewezen. Deze provinciale actie gaat is op 8 juni van start gegaan.

Opfrissen kennis

De Mobiliteitsraad Drenthe (voorheen Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe) wil het aantal hardrijders verminderen en wil met de snelheidscampagne aandacht vragen voor rijsnelheden in het verkeer. Het is soms lastig om te weten en onthouden hoe hard je ergens mag rijden. Daarom heeft de Mobiliteitsraad de website www.snelhedenindrenthe.nl ontwikkeld. Op deze website lees je welke snelheidslimieten gelden bij verschillende wegen.

Organisatie

De snelheidscampagne is een initiatief van de Mobiliteitsraad Drenthe in samenwerking met de Drentse gemeenten, politie en Veilig Verkeer Nederland. Onder het motto Samen richting Nul verkeersslachtoffers werken zij samen aan de verkeersveiligheid in Drenthe.

Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 19 uur geleden
Afbeelding
Oorlogsbom op Holtingerveld onschadelijk gemaakt Westerveld Insta-Dekop 20 uur geleden
Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 21 uur geleden
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk is derde in Gewestelijke Finale Sport 21 uur geleden
De gemeente wil het stationsgebied vergroenen
Geld van Rijk voor klimaatadaptatie: Voor versnelling en aanpassing leefomgeving aan weersextremen Steenwijkerland 24 apr, 15:30
Bijentuin
Bloeiende Bijentuin in Steenwijk telt twaalf verschillende soorten bijen Steenwijk 24 apr, 13:30