Leerlingen van de Don Boscoschool arriveren op De Markt
Leerlingen van de Don Boscoschool arriveren op De Markt Foto: René Wiegmink

Geslaagde 67e editie Avondvierdaagse Steenwijk

Steenwijk

STEENWIJK - Nijmegen heeft de Via Gladiola, Steenwijk de Oosterstraat. Hier staat het donderdagavond rijen dik met toeschouwers, die de ruim vierduizend deelnemers aan de 67e editie van de Avondvierdaagse Steenwijk verwelkomen. Op hun beurt zingen de lopers uit volle borst: “Zo gaat ie goed, zo gaat ie beter, alweer een kilometer.”

Even later arriveren de lopers op De Markt. Veel schoolkinderen zijn overladen met snoep, slingers en klaphandjes. Oudere lopers dragen vaker bloemen, zoals duizendschonen en tulpen. Namens de organisatie van de vierdaagse deelt kinderburgemeester Rose Mondria rozen uit aan vluchtelingen uit Oekraïne en deelnemers van zorginstellingen. Het mooie van de vierdaagse is dat groepen en loslopers van allerlei pluimage meedoen, van sporters en werknemers tot bewoners van Frion en van fitte zeventig plussers tot LHBTIQ+’ers van de stichting Regenboog. 

De speakers Jannes Mulder en Egbert Vink hebben voor iedere groep een welgemeend compliment. Zij verwelkomen ook burgemeester Rob Bats en wethouder Melvin Smit die donderdag samen de vijf kilometer lopen. De vrolijke muziek van het Jeugdshowkorps Urk maakt de intocht nog vrolijker. Albert Gaal, voorzitter van het comité, is blij dat het wandelfestijn goed is verlopen. Hij wil alle vrijwilligers en leerlingen van de middelbare scholen voor hun inzet bedanken. De 68e editie is van 5 tot en met 8 juni 2023.

Gerry Weenink doet verslag aan Jannes Mulder over zijn tocht
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding