Reneke Boer
Reneke Boer Foto: Aangeleverd

Reneke Boer genomineerd voor de Taalheldenprijs

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

Op maandag 20 juni maakt Reneke Boer, voormalig beleidsmedewerker voor de gemeente Steenwijkerland, kans op de Taalheldenprijs 2022. Dit jaar reikt Stichting Lezen en Schrijven de prijs voor de zevende keer uit. De prijs zet mensen in het zonnetje die zich op een bijzondere manier inzetten om op latere leeftijd basisvaardigheden te verbeteren. Die van zichzelf of die van anderen. De uitreiking is op maandag 20 juni door H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden, oprichter van de stichting. 

Reneke is door haar bevlogenheid voor lezen en schrijven een begrip in de provincie Overijssel. Ze doet wat ze zegt en zegt wat ze doet. Ze zorgt ervoor dat projecten goed worden gemonitord. En inzichtelijk zijn door heldere en toegankelijke publicaties en bijvoorbeeld een animatie. 

Reneke werkte hard aan de integrale aanpak van de taalsamenwerking in de gemeente. Door de goede organisatie en duidelijke rollen loopt deze samenwerking met meer dan acht organisaties als een geoliede machine. Reneke deelde de werkwijze als inspiratie met gedeputeerde staten van de Provincie Overijssel en in regionale overleggen met andere beleidsadviseurs. 

Er zijn drie verschillende categorieën; cursist, begeleider of bruggenbouwer. Reneke Boer is genomineerd in de categorie Bruggenbouwer. Deze categorie staat voor een?persoon of samenwerkingsverband die zich inzet om mensen en organisaties aan elkaar te verbinden in de aanpak van laaggeletterdheid.

Taalheldenprijs
Sinds 2015 reikt Stichting Lezen en Schrijven de Taalheldenprijs uit. In Nederland hebben zo’n 2,5 miljoen mensen moeite met lezen, schrijven, rekenen en/of digitale vaardigheden. Dat is ongeveer 18 procent van de volwassenen. In de gemeente Steenwijkerland is dat 15% De genomineerden zijn mensen of samenwerkingsverbanden die zich op een bijzondere manier inzetten om deze basisvaardigheden te verbeteren. Die van zichzelf of die van anderen. Dit jaar zijn er in totaal 43 genomineerden. Een vakjury kiest de 3 winnaars, in elke categorie één. Stichting Lezen en Schrijven maakt na de uitreiking de Taalhelden 2022 bekend via onder meer www.taalheld.nl. Achmea en Nationale Postcode Loterij maken de Taalheldenprijs mede mogelijk.

Bestuurslid Ineke Kroese bekijkt een proef
Diplomarijden bij STAPS: alle 21 ruiters leggen dressuurproef succesvol af Sport 7 uur geleden
Wethouder Marcel Scheringa (rechts) en raadslid Roland Logtmeijer
Steenwijkerland wil flesjes en blikjes uit afval redden: gemeente plaatst 'doneerringen' Steenwijkerland 7 uur geleden
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 9 uur geleden