Douwe van der Helm: 'Schrijven geeft me een hoop voldoening'
Douwe van der Helm: 'Schrijven geeft me een hoop voldoening' Foto: Hilda Knol

Douwe van der Helm schrijft ‘Rad van Afgunst’

Cultuur

OLDEMARKT - Van Douwe van der Helm (72) is vorige week de thriller ‘Rad van Afgunst’ verschenen. 

‘Rad van Afgunst’ is het tweede boek dat Douwe van der Helm heeft geschreven. In 2020 verscheen al van hem de bundel ‘Bijzondere verhalen uit een Repair Café’. Van dit boek in drie verschillende talen zijn al 1100 exemplaren verkocht in zeven landen. “Het schrijven van deze verhalen vond ik erg leuk en daarom heb ik besloten om een compleet boek te gaan schrijven,” vertelt de vrijwilliger van het Repair Café. 

Het idee voor ‘Rad van Afgunst’ haalde Douwe uit een krantenbericht over een vermist meisje. In zijn thriller heet zijn hoofdpersoon Carolien. Deze journalistiekstudente bezoekt een feestje van een vroegere schoolvriendin. Na afloop van het feestje verdwijnt Carolien op mysterieuze wijze van de aardbodem. Inspecteur Kees van den Broek en forensisch rechercheur Mieke Limberg worden met de zaak belast. Al gauw wordt duidelijk dat de verdwijning alles te maken heeft met een ziekelijke vorm van afgunst. 

“Een paar jaar geleden heb ik een herseninfarct gehad en het geeft mij een gevoel van tevredenheid dat ik dit weer kan,” legt Douwe uit. De gepensioneerde arbeidsdeskundige heeft geen schrijfopleiding gevolgd. “Ik gebruikte de site van Onze Taal als leidraad en heb ook tijdens mijn werk veel geschreven, hoewel dat vooral ambtelijk taalgebruik was,” verklaart hij. De cover van het boek is ontworpen door zijn kleinzoon Jens de Witte. 

‘Rad van Afgunst’ is verkrijgbaar via bol.com, www.pumbo.nl en bij elke boekhandel.

Wethouder Marcel Scheringa (rechts) en raadslid Roland Logtmeijer
Steenwijkerland wil flesjes en blikjes uit afval redden: gemeente plaatst 'doneerringen' Steenwijkerland 2 uur geleden
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Unieke modelbaan op Miniatuur- en Modelbouwspektakel in De Meenthe Steenwijk 16 uur geleden