De wethouder schiet de 5 en 10 kilometerlopers om 14.00 uur weg
De wethouder schiet de 5 en 10 kilometerlopers om 14.00 uur weg Foto: René Wiegmink

Stone City Run: ‘Fantastische dag met geweldige sfeer’

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJK - Het hele centrum van Steenwijk stond zondagmiddag in het teken van de Stonecityrun. In totaal gingen 725 lopers en wandelaars van start.

Om 14.00 uur schiet wethouder Bram Harmsma de eerste deelnemers weg. Na een spannende strijd wint Daniel Klappe de 5 kilometer en Joris van den Bosch de dubbele afstand. Aan beide afstanden doen ruim 160 deelnemers mee. Na de 5 en 10 kilometer komen nog honderden lopers op de 3 kilometer, de Stone City Walk, de Rollatorrun en de 1,5 kilometer in actie. Als laatste gaan om 16.00 uur de leerlingen van SG Eekeringe van start die de 5 kilometer van de IRun2BFit lopen. 

Mooi parkoers

Jan Derk Brandsma van de organisatie van de Stonecityrun reageert opgetogen na afloop. “Het was een fantastische dag met een geweldige sfeer dankzij de dj bij de start, de dansgroepen en de band Lemonade op de Markt.” Hij is blij dat het niet te warm werd en dat ook de voorspelde regen uitbleef. Van meerdere lopers kreeg hij complimenten over het mooie parkoers door het centrum, over de Wallen en door Park Rams Woerthe. Brandsma vond het prachtig dat jong en oud meededen. “Het ontroerde me dat veel vaders samen met een kind liepen,” bekent hij. 

Jammer vindt Brandsma dat dit jaar minder scholen deelnamen. RSG Tromp Meesters en een middelbare school uit Wolvega deden niet mee. Ook waren er minder basisschoolleerlingen present. Dat komt volgens hem omdat de Stonecityrun vlak na de Avondvierdaagse plaatsvond en het zondag ook nog Vaderdag was. “Volgend jaar willen we het evenement weer laten groeien en gaan we meer inzetten op scholen en bedrijventeams,” klinkt het daarom vastberaden.

Valentijn Hoogenkamp
Valentijn Hoogenkamp komt niet naar de Buze Cultuur 8 uur geleden
Het winnende vrouwenteam, vlnr: Angelica Braam, Natasja Bolt, Hilda Knol, Tiny Landman, Saskia Kasma, Miranda Bastiaans en Carolien Stuurman
Oldstars vrouwen VV Steenwijk winnen toernooi Heracles Almelo, mannen worden derde in Irnsum Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe jassen voor jeugdleiders en jeugdtrainers van FC Oldemarkt Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Op 14 april gaat Aangepaste dienstregeling RRReis in Steenwijkerland 10 uur geleden
De selectie van Oranje Zwart in 2022
Voetbalvereniging Oranje Zwart viert 75 jarig jubileum Sport 22 uur geleden
Tilko Gernaat
CPB stelt vragen aan het college over afgesloten burg in Belt-Schutsloot Politiek 27 mrt, 17:00