De geslaagden
De geslaagden Foto: Aangeleverd

Alle deelnemers Trainersbegeleidings-cursus zijn geslaagd

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJKERLAND - Afgelopen vrijdag was de laatste praktijkdag van Trainersbegeleidingscursus Steenwijkerland. Alle deelnemers zijn geslaagd. 

De geslaagden zijn Jan Koning van SV Giethoorn, Christien Lassche van Steenwijk ‘34, Albert Jan Vaartjes en Arjen Claassen van MHC, Karen Willemsma van de Survivaltrainingsgroep, Klaas Braad van FC Oldemarkt, Dirk Hanson van Veno en Arno Kallenkote van VV Steenwijk. 

De Trainersbegeleidingscursus werd gegeven door clubkadercoach Janita Kist. Zij werkt sinds januari 2021 voor de gemeente Steenwijkerland om de jeugdtrainers van de sportverenigingen te ondersteunen. Janita is erg trots op de interne clubkadercoaches: zij zullen de trainers van hun vereniging de komende periode begeleiden. 

Opzet Trainersbegeleidingscursus

Plezier en ontwikkeling zijn de belangrijkste factoren om te gaan sporten. Dat trainers en coaches daarbij een doorslaggevende succesfactor zijn is inmiddels bekend. Iedereen heeft zo zijn/haar eigen redenen om te starten met het trainerschap. Voor het geven van een technisch goede training maken velen gebruik van een app, maar er komt veel meer bij kijken tijdens zo’n uurtje op het veld. Voor het pedagogische stuk van een training is helaas geen app ontwikkeld. Elk team is namelijk anders, elke trainer is anders, elke vereniging is anders. Trainers die pedagogische vaardigheden ontwikkelen, ervaren net als de sporters, meer plezier tijdens de training, waardoor er een sportieve sportcultuur ontstaat.

Janita heeft tijdens de cursus samen met de vereniging gekeken waar de kwaliteit van de training verbeterd kan worden, eerst inventariseren (wat speelt er) dan de uitvoering (observeren, trainingen verzorgen, feedback geven et cetera) en uiteindelijk waarborging van trainersbegeleiding binnen de vereniging. Dit alles om trainers en sporters meer plezier te laten ervaren aan trainingen geven en het deelnemen aan de sport binnen de vereniging.

Bij een aantal verengingen is Janita al bezig met de waarborging en heeft zij gekeken wie van de vereniging kwaliteiten heeft om het stokje van haar over te nemen. Eerst stagelopen en uiteindelijk een cursus trainersbegeleiding volgen.

Lijkt u dit traject ook iets voor uw vereniging: neem gerust contact op met j.kist@sportservicezwolle.nl.

Afbeelding
Bijzondere pennen stelen de show in Bibliotheek Giethoorn en Oldemarkt Steenwijkerland 9 uur geleden
 Jaydy Schonewille en Jolijn Liezen
Finales op Olympische kwalificatietoernooi voor zwemmers Steenwijk '34 Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Woningcorporaties geven antwoord op jouw vragen: Thema-avond georganiseerd door GroenLinks en PvdA Steenwijk 11 uur geleden
Afbeelding
Oscarwinnaar 'The Zone of Interest' bij Filmhuis Steenwijk Cultuur 15 uur geleden
Afbeelding
Koopjes in Steenwijk tijdens Zendemarkt en Voorjaarsbraderie: Voorjaarsbraderie uitgebreid met reuze klimattractie en glijbaan op de Markt Steenwijk 18 uur geleden
Sandra Lampe en Ronnie Venema
Voetbalvereniging d' Olde Veste '54 sluit met SC Heerenveen overeenkomst Sportief Partnerschap voor de jeugd Sport 18 apr, 20:54