Olde Veste wint van Balk
Olde Veste wint van Balk Foto: Archief Jacob Westra

Zaterdagvoetbal in De Kop: Olde Veste wint van Balk

BALK - 'd Olde Veste '54 won afgelopen zaterdag zeer verdiend in Balk met 0-3. Blokzijl verliest dik van Nagele.

Het team van de blauw-gelen was op een nat en drassig veld in Balk duidelijk de betere ploeg en kreeg voldoende kansen. Jeffrey Dijksta wist de keeper van de thuisclub te verrassen. Waar de doelman een voorzet verwachte, schoot de snelle aanvaller in de korte hoek raak: 0-1. Balk kreeg nog wel een beste mogelijkheid, maar hier wist doelman Tom Holleboom te redden. Nog voor de pauze tekende Patrick de Vente voor de 0-2. Na de rust verscheen Dave Kuurman weer binnen de lijnen. De aanvaller kampte weken lang met een blessure en kon zaterdagmiddag weer speelminuten maken. Julian Zwoferink kopte uit een corner van Jeffrey Dijkstra de 0-3 binnen. Waar Olde Veste het in het verleden vaak moeilijk had, won de ploeg in en tegen Balk ditmaal zeer terecht. Doordat WHC in de tweede klasse E won, blijft de voorsprong van koploper Olde Veste vier punten.

VHK

VHK speelde een oefenwedstrijd tegen IJVC. Na een 3-1 voorsprong bij rust won het team uiteindelijk met 1-5. IJVC is op dit moment de nummer twee van de ranglijst in de vijfde klasse A.

Blokzijl

Ook in de zevende wedstrijd van het seizoen kon Blokzijl geen potten breken. Het liep in Nagele tegen een dikke 9-0 nederlaag aan. Blokzijl ontbeerde ook het beestje geluk, want al na twee minuten spelen kwam het via een eigen doelpunt op achterstand. Nagele kon vervolgens na hartenlust voetballen en voor de rust al uitlopen naar een 4-0 voorsprong. Na de pauze bleef de thuisclub scherp en nam het ruim afstand. Blokzijl is hekkensluiter want het wist dit seizoen nog geen punt te behalen.

Afgelast

In De Kop werden zaterdag vier wedstrijden afgelast. Dat betrof de wedstrijden: Willemsoord – DWP, VHK - CSV 28, VCG - VV Steenwijk en SVBS 77 - Steenwijker Boys. Dat gold ook voor de wedstrijden op zondag van: Steenwijkerwold – Oldeholtpade, Oranje Zwart – Raptim, BEW – Donkerbroek, Giethoorn - FC Fochteloo en Oosterstreek – Blankenham. Verslag van de wedstrijden die wel gespeeld zijn op zondag vind je terug op onze site www.dekopvan.nl. Dat geldt ook voor de wedstrijden die de vrouwen hebben gespeeld.