Groen Links stelt vragen over RSG

STEENWIJK - GroenLinks is geschrokken van de loslatende gevel van de RSG. “School hoort een veilige plek te zijn voor zowel leerlingen als leerkrachten,” aldus Aletta Makken van GroenLinks. De partij stelt daarom vragen aan het college.

"Was het college of de afdeling bouw- en woningtoezicht op de hoogte van de staat van de voorgevel en het mogelijke gevaar van instorting daarvan? Indien u op de hoogte was, vanaf wanneer wist u dit? Zo niet, wanneer heeft de laatste preventieve inspectie van dit gebouw plaats gevonden en hoe is dit gebeurd? De schooldirecteur geeft aan, dat indien de vleugel van het gebouw niet kan worden gebruikt, leerlingen niet naar school kunnen. Wat gaat u, als college, doen wanneer blijkt dat leerlingen en docenten na het weekend niet naar school kunnen? Op welk moment zijn omwonenden geïnformeerd over de loslatende gevel en op welke manier is dit gebeurd?

Geen inspectie?

In aanvulling van deze vragen, kunt u aangeven welke gebouwen in eigendom van de gemeente, de afgelopen drie jaar géén inspectie hebben ondergaan en wat is de reden daarvan geweest?"