Budo Doedens
Budo Doedens Foto: Aangeleverd

Hoopvolle lezing van Bruno Doedens

In Steenwijkerland is op het gebied van de ‘schone kunsten’ veel te beleven. Regelmatig doet Liesbeth Hermans hiervan verslag. Heb je een activiteit voor deze rubriek? Mail dan naar redactiedekop@brugmedia.nl.

Kunnen bomen wandelen? Nee natuurlijk niet, denk je als normaal mens. Maar Bruno Doedens zit anders in elkaar, zijn denken houdt hier niet op. Dus hij bedenkt samen met de Friezen een oplossing. In de zomer van 2022 laten honderden vrijwilligers in Leeuwarden zien, hoe je duizend bomen door de stad kunt verplaatsen, een knotsgek project als ode aan de creativiteit van mensen.

Bruno Doedens

Burno is landschapsarchitect en volgde zijn basisopleiding in Frederiksoord. De toeschouwers in het intieme Vestzaktheater van De Meenthe showt hij prachtige plaatjes over allerlei kunstprojecten waar mens en natuur samenwerken. Bruno vertelt over de sociale energie die vrijkomt en die zo heel hoopgevend is. Als bomen kunnen wandelen, dan kunnen we toch met zijn allen ook de klimaatcrisis oplossen? Of andere ellende.

Theater De Meenthe

Wat heeft Steenwijkerland toch een prachtig theater De Meenthe. Daar is altijd wat te beleven, als er tenminste geen lockdown is. En ook dan bedenken ze wel weer een oplossing. Denken in mogelijkheden, moeilijkheden overwinnen, dat is ook het levensmotto van Bruno Doedens die avond in het kleine Vestzaktheater.

Hoopvolle lezing

Dank je wel Commissie Beeldende Kunsten voor deze hoopvolle lezing. Nu maar hopen dat de serie vervolgd kan worden in januari met een heel andere kunstenaar.