Een zak vol onverschilligheid
Een zak vol onverschilligheid Foto: Theo Leferink

Een zak vol onverschilligheid

LEZERSFOTO - Deze foto en tekst is gemaakt door Theo Leferink uit Steenwijk. Heb je ook een foto en wil je daar iets over vertellen? Mail dan naar redactiedekop@brugmedia.nl.

"Nederland is een prachtig land om in te wonen. Vergelijk maar eens met landen als Wit-Rusland en dergelijke. Er gaat heel veel goed, de meeste mensen deugen ook, zoals Rutger Bregman schrijft in zijn boek. Maar toch hebben we helaas ook met onverschilligheid te maken. Als je bijvoorbeeld op de snelweg de toegestane 100 à 105 km rijdt, dan word je regelmatig met beduidend hogere snelheid ingehaald. Denk daarnaast ook aan de vele rellen die er plaatsvinden. Als ik m’n zin niet krijg, dan... Net als vele mensen in Steenwijk en elders in Nederland loop ik regelmatig een rondje zwerfafval. Op maandag 22 november, na een goed uur lopen, deze zak met onverschilligheid bijeen geraapt. Jammer!"

Theo Leferink heeft ook nog een tip om met een app het rapen van zwerfafval inzichtelijker te maken. "Deze app heet 'Helemaal groen'. Als je een rondje zwerfafval gaat lopen, start je de app en eindigt deze weer als je rondje erop zit. De app volgt je precies en kleurt de schoongemaakte route groen. Je ziet precies waar je geraapt hebt en je kunt ook zien waar anderen hetzelfde deden. Hoe groener de kaart, hoe schoner is die buurt. Na verloop van tijd verkleurt de groene lijn weer naar bruin, wellicht tijd om daar dan nog eens te gaan rapen en hem weer groen te maken. Nuttig en leuk, veel plezier!"