Kinderen voor Kinderen
Kinderen voor Kinderen Foto: Sebastiaan ter Burg

Kerstverhaal:
Niets is cooler dan Kerstmis

Kinderen voor Kinderen zingen in een lied: 'Niets is cooler dan kerstmis.
Als iedereen bij elkaar is. Dan mag ik laat naar bed en hoef ik niet naar school hoho'. Nou dat hebben we geweten toen kerst 2020 zich aandiende. Niks ‘en hoef ik niet naar school’, want de kinderen gingen al dagenlang niet naar school vanwege de lockdown. En ook geen ‘als iedereen bij elkaar is’, want ook dat kon niet.

Op Eerste Kerstdag reed ik in alle vroegte naar onze kerk. Ik had deze ochtend de zangleiding en met ons muziekteam verzorgden wij de liederen. Zowel de bovenkant als de onderkant van mijn outfit zagen er tiptop uit (in tegenstelling tot alle online meetings…), want de dienst werd natuurlijk gestreamd. 

Stamppot andijvie

Op de terugweg zong ik ‘Niets is koeler dan kerstmis’. Wat ontzettend kaal en kil om voor een camera de kerstdienst te beleven. Met alleen wat technische mensen achter een laptop of mengpaneel. Thuis aten we stamppot andijvie.

Wat ontzettend kaal en kil om voor een camera de kerstdienst te beleven.

Toetjesbuffet

Tweede Kerstdag hadden we een toetjesbuffet. De halve dag stonden we met de kinderen in de keuken en werden de lekkerste en schattigste toetjes gemaakt. Onze gast kon helaas niet komen, ze was snotterig. Een mini toetjesbuffet hebben we ingepakt en bij haar aan de deur bezorgd. Last minute nog een goede vriend uitgenodigd. Hij had de hele dag gewerkt in de teststraat en was blij verrast te kunnen aanschuiven en ons te helpen alles op te eten! Zo werd het toch nog een coole kerstmis!

Jolanda Kuiper