FC Oldemarkt Vrouwen 2
FC Oldemarkt Vrouwen 2 Foto: Aangeleverd

Laatste wedstrijddag voor de winterstop

STEENWIJKERLAND - Een week voor de feestdagen werd de voetbalcompetitie van het jaar 2021 ook voor de vrouwen afgesloten. Het tweede team van FC Oldemarkt maakte zaterdag 18 december van de gelegenheid gebruik om gezamenlijk op de foto te gaan om jou prettige feestdagen te wensen.

Het was op de laatste speeldag van dit jaar de dag van de derby's. In Oldemarkt was het duel tussen het eerste elftal van de plaatselijke FC tegen Steenwijkerwold, terwijl het tweede team op het kunstgras in Steenwijk het opnam tegen d' Olde Veste ‘54 V2. De andere vrouwenteams uit Steenwijkerland hadden al winterstop.

Doelpuntenhonger FC Oldemarkt

Het eerste elftal van Oldemarkt profiteert volop van de doelpuntenhonger van de nichtjes Lotte en Daniëlle Dekker. Het tweetal nam zeven van de twaalf doelpunten voor hun rekening. Daniëlle werd daarbij met vijf doelpunten de morele winnaar.

Het duel tussen beide ploegen was een half uur op gang of beide dames hadden met ieder twee treffers de stand op 4-0 gebracht. Een eigen doelpunt van Steenwijkerwold bracht de pauze stand op 5-0. Naast de drie doelpunten die Daniëlle Dekker na de rust maakte, scoorden Noa Farnholt , Sydney ten Veen (twee maal) en Aniek Pieterson voor de thuisclub. Samen bepalen zij de eindstand op maar liefst 12-0. Door de winst maakte Oldemarkt de stap naar de tweede plaats op de ranglijst.

Vrouwenteams FC Oldemarkt scoren naar hartenlust

FC Oldemarkt VR2 superieur

Na een kwartier spelen had FC Oldemarkt VR2 de drie punten al binnen. Uit de eerste de beste mogelijkheid wist Zoë Kraak al de 0-1 te maken en dat was een geweldige opsteker. Olde Veste VR2 had nogal moeite met de snelheid van de aanvallers van Oldemarkt. Marieke Braad en Manon Poelsema zorgden ervoor dat de wedstrijd na 15 minuten spelen eigenlijk al gedaan was 0-3. Olde Veste kwam wel wat meer in de wedstrijd en kreeg, nadat Zoë Kraak met haar tweede treffer de stand op 0-4 had gebracht, een geweldige mogelijkheid. Maar Oldemarkt keepster Henriët Meijer wist de kans onschadelijk te maken.

Na de rust moest Oldemarkt langere tijd toezien hoe de thuisclub het betere van het spel had en ook wel mogelijkheden kreeg. Maar het doelpunten maken liet Olde Veste aan de tegenstander over. Zoë Kraak tekende voor de 0-5 terwijl Manon Poelsema de eindstand op 0-6 bepaalde. Door de mooie overwinning steeg Oldemarkt een plaats op de ranglijst. Als het team de twee achterstallige duels wint, behoort een vijfde plaats op de ranglijst tot de mogelijkheden.

Steenwijk oefent

VV Steenwijk oefende in Nijverdal tegen DES en verloor met 3-1. Na een goede eerste helft, die werd afgesloten met een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Leonie Oosterhuis, kon Steenwijk een nederlaag niet voorkomen.