Schadebedrag jaarwisseling Steenwijkerland: 13.970 euro

STEENWIJKERLAND - De gemeente Steenwijkerland heeft het voorlopige schadebedrag bekend gemaakt dat is ontstaan door de vernielingen aan gemeentelijke eigendommen tijdens de jaarwisseling: 13.970 euro.

Het voorlopige schadebedrag van 13.970 euro is ongeveer 3.000 euro lager dan tijdens de vorige jaarwisseling. Dat past bij het beeld van de gemeente dat de jaarwisseling relatief rustig is verlopen. De meeste schade werd in Steenwijk aangericht. Daar werden onder andere enkele straatnaamborden en vijf afvalbakken, waaronder in park Rams Woerthe, vernield. Kostenplaatje: 60 euro per straatnaambord en 505 euro per afvalbak. In Vollenhove sneuvelden een houten brugleuning in park Old Ruitenborgh. Om die te vervangen kost dat de gemeente zo'n 1.500 euro. Vandalen vernielden in de overige kernen ook straatnaamborden, verkeersborden en recyclepalen. 

In de regio heeft Staphors een grotere schadepost aan gemeentelijke eigendommen dan Steenwijkerland. Die bedraagt ongeveer 20.000 euro, terwijl de schade in voorgaande jaren nog geen 5.000 euro bedroeg. Zwartewaterland komt met circa 12.000 euro iets lager uit dan Steenwijkerland, terwijl afgelopen jaren de schade zo'n 7.500 euro bedroeg.