Lukas de Vries
Lukas de Vries Foto: Aangeleverd

Fast forward

Column

Michelle de Jonge en Lukas de Vries uit Steenwijk maken een grote reis. In deel negen van deze reisblog spoelen ze hun tijd in Mexico een stukje door.

Ik ga heel even een klein beetje doorspoelen, fast forward, zeg maar. Want al voordat de eerste uitgave van deze mooie krant bij jou op de mat viel, stuurde ik mijn columns in naar De Kop. Ter voorbereiding natuurlijk, zodat de pagina’s gevuld konden worden als alles klaar zou zijn voor die eerste uitgave. Maar met het gevolg dus dat alles wat je nu leest over onze avonturen, een beetje achterloopt. Opzich geen ramp, maar wel gek om straks ergens half februari te lezen hoe gezellig onze kerstdagen wel niet waren. 

Foto’s schieten
Dus ik neem je nu mee langs een korte tijdslijn in deze column. Van ons vertrek uit Puerto Escondido, naar een heel ander deel van Mexico, namelijk regio Yucatan. Hier hebben we een week lang samen gewerkt met één van Lukas vaste fotomodellen om foto’s te schieten voor haar sociale media kanalen. Voor ons een toffe manier om wat inkomsten te genereren op reis, maar het was ook intens. Dus toen dat werk erop zat, vertrokken we voor de kerstdagen naar het kleine eilandje Isla Holbox! Acht dagen lang hebben we daar genoten van het eiland leven. Op de blote voetjes rondwandelen, lekker eten, genieten van de zon, de zee en het strand. Heerlijk was het!

Onze Kerstdagen verliepen dan ook rustig en allesbehalve koud. Wat we trouwens vreemd vonden om te zien, was dat met Kerst veel restaurants dicht waren! Iets wat je je in Nederland niet voor kunt stellen want dat zijn toch dé dagen voor een horecaondernemer zou je denken. 

Dansen
Het nieuwe jaar luidden we in in Bacalar, een klein plaatsje aan een meer dat zo blauw is, dat het de illusie wekt dat je je op een tropisch eiland bevindt. We dansten tussen de Mexicanen het nieuwe jaar in. Het werd een avond voor in de boeken. Dus, nu ben je weer een klein beetje bij. Zitten we beiden in 2022! Die ‘beste wensen’ laat ik even in het midden, want dat is toch nog wel wat lang geleden inmiddels. Ik heb wel eens gehoord dat het ongeluk brengt om dat nog zo laat te doen, en dat willen we niet natuurlijk!

Michelle de Jonge en Lukas de Vries