Alinda van Meel
Alinda van Meel Foto: Sara Muis

Versterk je immuunsysteem met een gezonde leefstijl en verantwoorde voeding

Steenwijk

STEENWIJK – Gezond blijven of juist fitter worden in deze coronatijd wil natuurlijk iedereen. Het Cure4Life programma kan je helpen om deze doelen te bereiken. Hoe? Dat kan leefstijlcoach Alinda van Meel haarfijn uitleggen.

“Het versterken van je immuunsysteem is erg belangrijk,” zegt Alinda. “Dit kun je bereiken door een gezonde leefstijl aan te nemen en te kiezen voor goede voeding.” Volgens haar weten de meeste mensen in grote lijnen wel wat goede en gezonde voeding is. Ze kan cliënten die ze begeleidt vaak hooguit nog wat leren over volwaardige voeding. “Eiwitrijke en volle voedingsmiddelen kunnen jouw lichaam beter voeden dan light en magere producten. En dat geldt ook voor pure, biologische en onbewerkte voeding,” legt ze uit.

Stofwisseling
Dat mensen ondanks hun kennis over gezonde voeding, toch kiezen voor ongezonde voeding of te grote porties, heeft volgens haar andere oorzaken dan een gebrek aan discipline. “Afvallen is niet alleen een kwestie van minder eten en meer bewegen. Met de name de stofwisseling is erg bepalend,” legt ze uit. De stofwisseling wordt voor een groot deel hormonaal aangestuurd en verschillende factoren hebben hier invloed op, zoals anticonceptiva, zwangerschap, de overgang, stress en medicijnen. Hierdoor kun je de controle over je hongergevoel kwijtraken.

In balans komen
Met het programma van Cure4Life kan Alinda jou helpen om weer in balans te komen. Daarbij stelt ze samen met jou een persoonlijk, natuurlijk en alledaags voedingsprogramma samen zonder dieetpillen of shakes. Zo krijg je een goed inzicht in welk voedingspatroon voor jou werkt. Een speciaal voor Cure4Life beweegprogramma maakt hier ook onderdeel van uit.

Verder geeft het programma inzicht in welk gedrag lijdt tot ongezonde voedingkeuzes. Alinda is naast orthomoleculair gewichtsconsulent immers ook Coach Uit de Ban van Emotie-eten. “We gaan naar de kern en zoeken waarom je een gezond voedingspatroon niet vol kunt houden.” Inzichtelijke consulten, noemt Alinda deze gesprekken, die ze aanbiedt. 

Het Cure4Life programma is trouwens niet alleen voor mensen met overgewicht. “Ik kan ook met je meekijken als je wel een goed gewicht hebt, maar toch niet fit bent en bijvoorbeeld een onregelmatige stoelgang hebt, veel onrust ervaart of slecht slaapt.”

Contact
Hoe lang je een leefstijl programma wilt volgen, is aan jou. Sommige mensen hebben genoeg aan een paar gesprekken, anderen doen er een heel jaar over. Het proces begint voor iedereen met een uitgebreide intake. Geïnteresseerden kunnen hiervoor een vrijblijvend informatieconsult aanvragen. Meer informatie: Cure4life Steenwijk/Meppel, Woldpromenade 42, telefoon:
06-53800578, www.cure4life.eu.