Het huidige pand aan de Dolderweg
Het huidige pand aan de Dolderweg Foto: Aangeleverd

Vredenburg Installatietechniek anno 2022

Steenwijk

STEENWIJK - Vredenburg Installatietechniek biedt een totaalpakket aan technische diensten. Dat gaat van loodgieterswerk tot beveiliging en van elektrotechniek tot verwarming en zonne-energie. 

Sinds 2006 heeft Vredenburg Installatietechniek een bedrijfspand aan de Dolderweg in Steenwijk. De vijftig medewerkers en vijf externen zijn van alle markten thuis. Zij ontwerpen en realiseren immers alle techniek in gebouwen. Daarbij kun je denken aan het installeren van draadloze inbraakbeveiliging en brandmeldbeveiliging. Ledlampen, stopcontacten, krachtstroom en een complete laagspanningsinstallatie zijn voorbeelden van elektrotechniek, die het bedrijf verzorgt. Een loodgieter van Vredenburg Installatietechniek kun je bijvoorbeeld inschakelen als de riolering verstopt is of als je een badkamer of keuken wilt laten verbouwen. 

Verwarming en koeling
Verwarming en koeling zijn andere expertises van Vredenburg Installatietechniek. Het bedrijf kan cv-installaties, zonneboilers, warmtepompen en airconditioning leveren. Daar komt bij dat je altijd de storingsdienst van Vredenburg Installatietechniek kunt bellen, telefoon: 0521-588224. In geval van calamiteiten ook buiten kantoortijden om. Verder geeft het bedrijf advies op maat en kun je er een onderhouds- en servicecontract afsluiten.

Projecten
Vredenburg Installatietechniek heeft de afgelopen jaren heel wat projecten onder handen gehad. Een mooi voorbeeld daarvan is volgens marketingmedewerker Lieke van Meer het installatiewerk in een nieuwbouwwoning op Landgoed De Woldberg in Steenwijk. “Onze monteurs verzorgen ook het installatiewerk in de nieuwe basisschool De Punter in Giethoorn,” voegt ze daaraan toe. Lieke benadrukt dat het bedrijf ook graag kleine projecten bij particulieren aanneemt. “Of het nou gaat om het repareren van een lekkende kraan of het plaatsen van zonnepanelen, alles is bij ons even belangrijk.”

Veel projecten bij particulieren en bedrijven zijn gericht op onderhoud, duurzaamheid en toekomstbestendig bouwen. Daarnaast blijft onderwijs en ontwikkeling de nodige aandacht krijgen bij Vredenburg. Zijn medewerkers gaven bijvoorbeeld in oktober vorig jaar oktober het project ‘Techniek Tastbaar’ op het RSG Tromp Meesters in Steekwijk. Verder geeft het bedrijf praktijklessen op kantoor en opleidingen voor medewerkers. 

Groei
Vredenburg heeft afgelopen jaren een behoorlijke groei doorgemaakt. “Mede dankzij onze recruiter Ruben Meijer is het gelukt de nodige en schaarse monteurs aan te trekken,” vertelt Lieke hierover. Of het bedrijf over honderd jaar nog bestaat, durft ze niet te zeggen. “Werk blijft er in ieder geval de komende tijd volop. De ontwikkelingen gaan razendsnel en de nieuwe technieken volgen elkaar op. Voor ons een mooie uitdaging om up to date blijven!”