Collage van Willy Hendriks
Collage van Willy Hendriks Foto: Willy Hendriks

Expositie Zevensprong opent op 27 januari

Cultuur

STEENWIJK - In Galerie Steenwijk is van 27 januari tot en met 19 februari een expositie met de titel Expositie Zevensprong. Zes kunstenaars tonen daarin elk met zeven werken in zeven verschillende technieken. 

Willy Hendriks uit Steenwijk is een van de zes kunstenaars die haar werk tentoonstelt op de Expositie Zevensprong. “Wij nodigen iedereen uit om te komen kijken naar deze expositie. Het biedt een breed scala aan wat kunst ons kan bieden: van schilderijen tot collages en van houtkunst tot sieraden,” zegt de kunstenares. Zelf exposeert ze met haar collages. Die stelt ze samen uit afbeeldingen uit tien tot twaalf tijdschriften. Elke collage heeft een ander thema. Haar engelencollage is daar een mooi voorbeeld van. De collega Dark Hart gaat over een arme jonge vrouw.

Breed scala
Tot de zes exposanten behoort ook Roel Berkenbosch uit Tuk. Hij toont metaalscupturen, zoals een slak, vogel en vliegtuig. Van Paul Davenport uit Sint Jansklooster zijn iconen te zijn, waarbij hij zich heeft laten inspireren door beroemde iconen uit het Rusland en Griekenland. Joris de Drakendoder en Sint Nicolaas zijn de titels van enkele werken van hem. Van Roel Derkx uit Steenwijk zijn ook schilderijen te zien, maar dan vooral landschappen, die hij tijdens vakanties in het buitenland zag. De sieraden op de expositie zijn van Harm Bron uit Heerenveen. Van Henk de Vries, bijgenaamd ‘De Kneh’ uit Steenwijk zijn kunstvoorwerpen van hout te bewonderen. Daarbij kun je denken aan kandelaars, schalen, bankjes en urnen.

De Zevensprong is de laatste expositie van De Galerie in de bibliotheek. De Galerie gaat later tijdelijk verhuizen naar de benedenverdieping van het Rabobankgebouw. Vanwege corona is er geen opening. Kijk voor openingstijden en meer informatie op www.galeriesteenwijk.nl