Ombudsvrouw te gast in Alzheimercafé

STEENWIJK -  Op dinsdagmiddag 8 februari is er Alzheimercafé in Wijkcentrum de Gagels, aan de Burg. Voetelingstraat 56 in Steenwijk. Ombudsvrouw Irma van Dijk is dan te gast.

Paula Bierma van Sociaal Werk De Kop: "Het is fijn dat we weer terecht kunnen in de Gagels, een mooie plek om elkaar te ontmoeten. We zijn blij dat ombudsvrouw Irma van Dijk deze middag aan kan sluiten als gast in het Alzheimertrefpunt. Ze komt vertellen over haar werk in de gemeente Steenwijkerland, met alle ruimte voor vragen." 

Dementievriendelijk

Het Alzheimer Trefpunt in Steenwijkerland is een plek voor mensen met dementie, hun partners, mantelzorgers, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom, de koffie staat klaar. Aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. Aanvang programma 14.30 uur, rond 16.00 uur is de afsluiting. Doel is lotgenotencontact, informatie uitwisselen en een stukje gezelligheid. Samen bouwen aan een dementievriendelijk Steenwijkerland!

Het Alzheimer Trefpunt Steenwijkerland wordt georganiseerd door de belangenbehartigers van Alzheimer Nederland in samenwerking met Sociaal Werk De Kop, vrijwilligers en de casemanagers dementie. Meer informatie via:
mantelzorg@sociaalwerkdekop.nl

Nieuws van RondoM

WILHELMINAOORD - Muziekcentrum RondoM is weer geopend voor muziek- en kunstactiviteiten.

Op zondagmiddag 6 maart vanaf 15.00 uur is het concert 'RondoM De Klassieke Gitaar' met gitarist Jan Bartlema en pianist Rudi Kaldenberg. Zij brengen fraaie muziek van hun nieuwe cd-project 'La Guitarra Sonriente'. Op 27 april vanaf 20.00 uur is er een Koningsdagconcert in RondoM met onder andere Quattrebras koperkwintet, Martin van Waveren, zanger, Mannenkoor DOOK, en pianist Tjako van Schie. Een gezellige avond waarbij je ook van een oranjebittertje kunt genieten.

Expositie

De expositie van kunstenares Ellen de Jongh hangt er nog en is op afspraak nog steeds te bezichtigen. RondoM is met haar in gesprek over een leuk publiek event binnenkort om ook haar leerlingen in het centrum te laten exposeren.

Mannenkoor DOOK

Mannenkoor DOOK repeteert weer bijna als vanouds in RondoM op dinsdagmiddagen tussen 13.30 en 15.00 onder leiding van de nieuwe dirigent Tjako van Schie. Nieuwe leden zijn welkom. Opgave en nadere informatie via: h.guijt47@ziggo.nl.

Firma A. de Jonge breidt uit

SINT JANSKLOOSTER - Firma A. de Jonge heeft snoeibedrijf Haven uit Marknesse en haar machinepark overgenomen.

Op 20 januari hebben vertegenwoordigers van firma A. de Jonge en Haven hun handtekening gezet en daarmee de overname beklonken.