De vier vrienden Robert Hofker, Thimo Boven, Robin Visschedijk en Hessel van Dalen (vlnr) laden vrijdagavond hun auto vol met kratjes bier
De vier vrienden Robert Hofker, Thimo Boven, Robin Visschedijk en Hessel van Dalen (vlnr) laden vrijdagavond hun auto vol met kratjes bier Foto: René Wiegmink

Vier Steenwijker vrienden zijn vorig weekend gestart met Bierkoerier Steenwijk

STEENWIJK - Vier vrienden zijn afgelopen vrijdag met het bedrijf Bierkoerier Steenwijk gestart. De studenten Hessel van Dalen, Robert Hofker, Robin Visschedijk en Thiemo Boven brengen op bestelling elke vrijdag- en zaterdagavond kratjes bier, wijn, Flügel en snacks rond. In het eerste weekend bedienden ze al flink wat klanten.

Het idee van Bierkoerier Steenwijk ontstond bij de vrienden, die tussen de 21 en 23 jaar oud zijn, in coronatijd. “Als je toen een feestje had en het bier was op, dan kon je niet naar het café of ergens anders heen om wat op te halen,” vertelt Hessel. Met zijn vrienden Robert, Robin en Thiemo kwam hij toen op het idee om zelf een bedrijf met bierkoeriers op te starten. De Steenwijkers kennen elkaar van een vroeger bijbaantje bij de Albert Heijn en ontmoeten elkaar nu regelmatig in de sportschool.

Gat in de markt

Met Bierkoerier Steenwijk hopen ze een gat in de markt te hebben gevonden. Hesselt vertelt: “In heel Nederland is het momenteel super populair dat er snelle supermarktbezorgingen plaatsvinden. In Steenwijk hebben we nog niet zo’n bedrijf en daarom zijn wij hier begonnen.” De mannen bezorgen voorlopig op vrijdag- en zaterdagavonden van 22.00 uur tot 2.00 uur ‘s nachts. "Super snel bezorgd bij iedere bewoner van Steenwijk, mits die 18 jaar of ouder is.” Doordeweeks zijn de bierkoeriers nog druk met hun hbo-studies. Robert en Robin studeren Business, Timo ICT en Hessel Bouwkunde. "Wij gaan het gewoon proberen, maar als we het bereik van een Zwolse bierkoerier omrekenen naar Steenwijk, dan moet er wel potentie voor zijn,” klinkt het ambitieus. De bierkoeriers werkten het eerste weekend vanuit huis en bezorgden de bestellingen met hun eigen auto's. "Wij hebben onze koelkoelkast volgeladen, maar kunnen waarschijnlijk binnen een week een opslag huren."

www.bierkoeriersteenwijk.nl