Guido Broers
Guido Broers Foto: vv Steenwijk

Guido Broers wordt hoofdtrainer van vv Steenwijk

Sport

STEENWIJK - Met ingang van het komend seizoen wordt Guido Broers uit Meppel hoofdtrainer van vv Steenwijk. Momenteel is hij nog trainer van vv IJhorst. Met de aanstelling van Broers wordt er een stap gezet om verder te werken aan de ambitie van vv Steenwijk om in de komende jaren richting de derde klasse te bewegen, laat de club in een persbericht weten. 

“Het is een uitdaging en die wil graag aangaan. Zo wel vv Steenwijk als ik hebben ambitie. In de gesprekken die we met elkaar hadden bleek die ambitie met elkaar overeen te komen. Ja ik ben heel erg blij met mijn aanstelling,“ is de eerste reactie van Guido Broers. Hij is voor vv Steenwijk geen onbekende, hij heeft zijn stage voor zijn UEFA-B diploma namelijk bij deze club gelopen. Mede door deze stage heeft vv Steenwijk zich een beeld kunnen vormen van zijn trainerskwaliteiten. Zijn ervaring en gedrevenheid sluiten goed aan bij vv Steenwijk. 

Meer mogelijkheden
De oud speler van Alcides, MSC, Havelte en Beilen weet natuurlijk hoe het werkt in de voetballerij. “Als ik nog twee jaar bij IJhorst was gebleven, was dat zeker geen straf geweest, want ik heb het onwijs naar mijn zin. Maar bij Steenwijk zijn met een JO17 en JO19 meer mogelijkheden.” Guido Broers kent de situatie waarin de oudste voetbalvereniging van Steenwijk zich bevindt. “De omslag van zondagclub naar zaterdagclub moet nog gestalte krijgen. Ik ken de situatie natuurlijk van MSC. Voordat alles op de nieuw ingeslagen weg op orde is duurt dat even. Want Steenwijk heeft natuurlijk net als MSC een geweldige historie.”

Kleur op de wangen
Na een mooie voetbalcarrière stortte Guido Broers zich vol overgave op het trainersvak. Maar koos wel voor de geleidelijkheid. Eerst een aantal jaren op het oude nest MSC als assistent van Berry Zandink en vervolgens de stap naar zondag vijfdeklasser IJhorst. “ Het zal voor mij ook wennen zijn dat de focus op zaterdag komt te liggen. Maar ik moet wel zeggen dat ik er geweldig veel zin aan heb. Steenwijk heeft de zaken goed op orde. Een goede accommodatie, een mooie tribune. Weliswaar geen kunstgras maar voor de rest is het uitstekend voor elkaar. We gaan kijken hoe we oud-Steenwijkers weer aan de club kunnen verbinden en de club weer kleur op de wangen kunnen geven. Geen grijs maar mooi rood en wit.”