Een winterse ochtend bij De Klosse
Een winterse ochtend bij De Klosse Foto: David de Graaf

Foto van Bart de Graaf

Steenwijkerland

WANNEPERVEEN - Voor deze nieuwe rubriek levert Bart regelmatig foto’s die hij in de gemeente Steenwijkerland heeft gemaakt. Deze eerste foto schoot hij op zondag 13 februari bij een ochtendwandeling bij De Klosse. 

Beelden zeggen vaak meer dan tekst of gesproken woord. Vele jaren geleden is David gaan fotograferen om verslag te kunnen doen van wat hij moeilijk kan verwoorden. De inwoner van Wanneperveen heeft het Downsyndroom. Hij fotografeert voor onder andere voor de Stichting Downsyndroom (SDS), de Meppeler Courant, Kindercircus Okidoki uit Meppel, Landschap Overijssel en nu dus ook voor De Kop.

Als zijn vader en ‘impresariaat’ vertelt Erik dat Bart graag en veel foto’s in De Kop en verdere omgeving maakt. “Vanaf 2010 heeft hij op verzoek van redacteur Ton Henzen foto’s geleverd voor het weerbericht van de Meppeler Courant. Daar heeft hij bijna tien jaar, het alleenvertoningsrecht gehad. Dat heeft heel veel bijgedragen aan zijn ‘integratie, in de regio. David werd een bekende fotograaf. Nog vaak wordt hij herkend wanneer we met hem onderweg zijn.” 

Accent op het weer
David maakt vooral landschaps- en natuurfoto’s, vaak met een accent op het weer. Hij vraagt geen bedrag per geplaatste foto. Hij is blij met een gift aan zijn favoriete goede doel, de Stichting Downsyndroom (SDS) in Meppel als zijn werk gewaardeerd wordt. Bart heeft een eigen website, kijk voor meer informatie op: www.daviddefotograaf.nl.

Bart de Graaf
De Klosse
Zonsopgang bij De Klosse
Zonsopgang bij De Klosse