Afbeelding
Foto: Pixabay

Sociale duurzaamheidslening helpt met energie besparen

Steenwijkerland

STEENWIJKERLAND - De energieprijzen stijgen, de kosten voor gas en elektra zijn hoog. Door uw woning te verbeteren, kunt u energie besparen. En energie die u bespaart, hoeft u niet te betalen. Heeft u geen geld om uw woning te verbeteren? Gemeente Steenwijkerland heeft een sociale duurzaamheidslening voor inwoners met een laag inkomen.

Wethouder Tiny Bijl: “U kunt een renteloze lening afsluiten bij de gemeente. De lening is minimaal € 500 en maximaal € 18,500. Met dit geld kunt u uw huis aanpassen en verduurzamen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen zonnepanelen, dubbel glas of het isoleren van uw huis. Zo kunt u prettiger wonen én krijgt u een lagere energierekening.”

Lening aangepast
De sociale duurzaamheidslening bestond al, maar is aangepast. Eerder was het startbedrag van de lening € 1.500. Dit is verlaagd naar € 500. Verbeteringen aan een woning hoeven niet heel groot te zijn. Alle kleine beetjes helpen. De lening is voor inwoners van de gemeente Steenwijkerland met een huur- of koopwoning, die een inkomen van maximaal 150% van het sociaal minimum hebben.

Andere mogelijkheden
Tiny Bijl: “Gemeente Steenwijkerland wil inwoners de kans geven om fijn en goedkoper te wonen. Energie besparen is daar een eerste en belangrijke stap in. Komt u niet in aanmerking voor deze sociale duurzaamheidslening? Er zijn meer regelingen en subsidies. Neem hiervoor een kijkje op onze website of van het Duurzaam Bouwloket.”