Fietspad de Belterweg geopend

BELT-SCHUTSLOOT - Op dinsdag 1 maart heeft wethouder Marcel Scheringa het fietspad de Belterweg geopend. In eetcafé De Waterlelie vertelde hij aan genodigden hoe het fietspad tot stand was gekomen. 

De afgelopen maanden is er veel werk verzet. Het fietspad de Belterweg in Belt-Schutsloot is onder handen genomen. Hiermee is er weer een kilometer aan toekomstbestendig fietspad toegevoegd aan het fietsroutenetwerk in de Kop van Overijssel. Met steun van de provincie Overijssel worden op deze manier 12 fietspaden aangepakt. De Belterweg is fietspad nummer 9 dat wordt opgeleverd. Het Kalenbergpad is het volgende fietspad dat aangepakt gaat worden. 

Duurzame en veilig

De gemeente en provincie investeren met de regiodeal Leefbaar Giethoorn in veilige en duurzame fietsverbindingen. Het fietspad is verbreed naar 2,5 meter en gemaakt van duurzaam beton. 30% van het nieuwe beton bestaat uit gebroken betonpuin van het oude fietspad. Gelijktijdig met de werkzaamheden aan het fietspad is de berm langs de Belterweg verstevigd met de aanleg van bermverharding. Deze is gemaakt van cementloos beton.






een mooi aangezicht van de Brink en een aanwinst voor ons dorp.”

De woningen

De woningen zijn ontworpen door architectenbureau B+O uit Meppel. Het ontwerp straalt Amsterdamse school, hedendaags met lokale invloeden uit. Kenmerkend is de poort in het midden die de woningen met elkaar verbindt en zorgt voor een doorgang naar het achterplein. De vier seniorenwoningen hebben de badkamer, een slaapkamer en de aansluiting voor de wasmachine en droger op de begane grond. Op de eerste verdieping is een extra (slaap)kamer en ruimte voor de warmtepomp. De gezinswoningen hebben op de eerste verdieping drie slaapkamers en de badkamer met optioneel een toilet. Via een vaste trap hebben zij toegang tot de tweede verdieping. Hier staat de warmtepomp en is een aansluiting voor de wasmachine en droger. De woningen zijn energiezuinig gebouwd. Ze zijn goed geïsoleerd, hebben zonnepanelen op de daken en zijn voorzien van een warmtepomp. Er is geen gasaansluiting aanwezig; alles is volledig elektrisch. "We wensen alle bewoners veel woonplezier,” besluit Marcel Timmerman.