Thee-workshop

EESVEEN - Theesommelier Suzanne Heijnis van De Theemakers uit Zwolle geeft zaterdag 9 april een workshop over thee maken in de Maartjestuin in Eesveen. Je ervaart diverse theeproeverijen en leert in de praktijk de perfecte thee te zetten. Ook krijg je een basistraining thee & food/kaaspairing. En je gaan aan de slag met materialen: theepotten, zeefjes en glaswerk.
De workshop is op zaterdag 9 april om 13 uur in de Maartjestuin in Eesveen. Je kunt ook nog even rondwandelen door de in Engelse stijl aangelegde tuin. Bovendien staan er door de hele tuin en in het Theehuis diverse kunstwerken. Deelname aan de workshop kost 45 euro inclusief thee of koffie en een Engelse Cream Tea. Reserveren: info@demaartjestuin.nl of 06-23927380 (Marjon van Berkel).

Zie voor meer info
www.demaartjestuin.nl

Schilder een tulp 

GIETHOORN - De van oorsprong Russische kunstenaar Dolgor Dugarova uit Hasselt geeft op vrijdag 8 april van 9.00 tot 12.30 uur in het Kulturhus in Giethoorn een workshop schilderen.
Tijdens de workshop leer je kleine schetsen maken als basis voor schilderijen, met als thema lente en de tulp. In deze workshop leer je hoe je de vorm zet van de stengel en de knop; hoe je een palet en tinten mengt; hoe je veelvoorkomende fouten vermijdt; wat de kenmerken van de penselen, de verscheidenheid aan streken en de scherpte van randen en kleurovergangen zijn. Je schildert kleine schetsen op verschillende doeken. Deelname kost 55 euro, inclusief koffie/thee en lekkers.

Opgave en info via info@dolgor.art